Σήμερα η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή

Newsroom Newsroom

Σήμερα η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή

Συνεχίζεται η συζήτηση στα θερινά τμήματα – Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για την καταβολή της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που συμπεριλαμβάνει μεγάλο αριθμό δράσεων που αποτελούν τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του Σεπτεμβρίου, αλλά και την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ελάφρυνση του χρέους, θεωρείται δεδομένο ότι θα ανεβάσει εκ νέου το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν ουσιαστικά προαναγγείλει εδώ και καιρό τη στάση που θα κρατήσουν.

Το πολυνομοσχέδιο έχει ήδη εδώ και ένα μήνα προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις αλλά και ενδοκυβερνητικούς τριγμούς, καθώς αρκετές από τις μεταρρυθμίσεις που εμπεριέχει προκάλεσαν τις αντιδράσεις βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Σοβαρές αντιδράσεις εκφράστηκαν για τις αλλαγές που προωθούνται στο πόθεν έσχες πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων.

Το βράδυ της Τρίτης διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία, την οποία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για δύο διατάξεις του νομοσχεδίου για τα δάση, το οποίο ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η πρώτη διάταξη, για την οποία ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απλοποιεί και διευκολύνει την αδειοδότηση δόμησης σε χώρους μεταλλευτικών εργασιών, όπως π.χ. στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Η δεύτερη διάταξη σχετίζεται με τον αποχαρακτηρισμό, υπό προϋποθέσεις, δασικών εκτάσεων.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη δηλώσει πως, στην περίπτωση που αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας, θα προβούν στην κατάργηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Σε σχετική εκδήλωση ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας είχε τονίσει:

«Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να κάνουμε σαφές πως η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας θα καταργήσει αμέσως μόλις αναλάβει την κυβερνητική εξουσία όλες τις διατάξεις που χαρίζουν τα δάση και τις δασικές εκτάσεις σε ιδιωτικά συμφέροντα, όπως θα κάνει το ίδιο και για τους αιγιαλούς και τις ακτές».

Διαβάστε επίσης:

Υπερψηφίστηκαν οι διατάξεις για τα δάση

ΕΝΦΙΑ: Αντάρτικο από 27 βουλευτές της Ν.Δ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved