ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνταντινόπουλος: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι έκαναν λάθη στον ΕΝΦΙΑ

Κωνταντινόπουλος: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι έκαναν λάθη στον ΕΝΦΙΑ

Να «αναλάβουν τις ευθύνες τους» όσους όσοι έκαναν την προσομοίωση για τη φορολογία του ΕΝΦΙΑ, κάλεσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ζητώντας την αλλαγή τους.

«Πρόκειται για λάθος προσομοίωση και υπολογισμό έχουν ευθύνη όλοι όσοι ασχολήθηκαν» επισήμανε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στον Σκάι, ενώ ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι ευθύνη έχει και ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

«Δεν είναι λογικό να λέμε ότι ο ΕΝΦΙΑ έγινε για πρώτη φορά και έχει λάθη.... Όλοι έχουμε ευθύνες, όσοι όμως έκαναν τα λάθη να αλλάξουν άμεσα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εμείς απολογούμαστε γι' αυτούς» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «είναι τροχοπέδη η ιστορία με τον ΕΝΦΙΑ, μας παει ένα βήμα πίσω στους πολίτες που έχουν αποδεχθεί κάποια δεδομένα και βλέπουν να γίνονται κάποια αλλά που είναι εντελώς εξόφθαλμα τραγικά».

«Ο ΕΝΦΙΑ ήταν πρώτα το ειδικό τέλος και μάλιστα πήγε σε μια χειρότερη εκδοχή» ανέφερε. «Είναι θετικό ότι άρχισαν οι αλλαγές και δεν έχουν τελειώσει όλες... Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι συγκεκριμένη να παει πληρωμή ένα μήνα πίσω (τέλη Σεπτεμβρίου) για να γίνουν οι αλλαγές που χρειάζονται».

Διαβάστε επίσης:

Παράταση της πρώτης δόσης για τον ΕΝΦΙΑ ανακοίνωσε ο Βενιζέλος