ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέσα Νοεμβρίου η δίκη της Χρυσής Αυγής

Μέσα Νοεμβρίου η δίκη της Χρυσής Αυγής

Εξελίξεις στην υπόθεση του εθνικιστικού κόμματος τους επόμενους μήνες

Οι δικαστικές αρχές εξετάζουν τα αιτήματα που υποβάλλουν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και η Ελένη Ζαρούλια, η οποία ζήτησε να μεταβληθούν οι όροι που της έχει επιβάλει το Δικαστικό Συμβούλιο, για να μείνει εκτός φυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινη», ο αρμόδιος εισαγγελέας, Στ. Κωσταρέλλος, υπέβαλε αρνητική πρόταση στο δικαστικό συμβούλιο, εισηγούμενος να μην γίνει δεκτό το αίτημα Ζαρούλια και να συνεχιστεί η κράτησή της κατ’ οίκον. Οριστική απόφαση για τη Ζαρούλια θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο το οποίο και θα επιληφθεί της υπόθεσης. Πάντως, η σύζυγος Μιχαλολιάκου είναι υποχρεωμένη, μετά την απολογία της στις ειδικές ανακρίτριες, να μένει στο σπίτι της υπό αστυνομική επιτήρηση και να μεταβαίνει μόνο στη Βουλή, αλλά και πάλι με αστυνομική συνοδεία, για να εκτελεί τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα.

Ανάλογος όρος έχει επιβληθεί και στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δ. Κουκούτση. Και ενώ η εισαγγελική πρόταση υπήρξε αρνητική για τη Ζαρούλια, το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτό το αίτημα της Θέμιδος Σκορδέλη και την αποφυλάκισε. Η Σκορδέλη, γνωστή για τη δράση της στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, είχε προφυλακιστεί, μετά την απολογία της για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κατηγορούμενη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα το φάκελο της δικογραφίας και δρομολογήθηκαν οι δικαστικές διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε δίκη.

Δικαστικές πηγές εκτιμούν πως η δίκη της Χ.Α. θα ξεκινήσει, εκτός απροόπτου, στα μέσα Νοεμβρίου και ήδη καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια να εξευρεθεί η κατάλληλη αίθουσα για τη διεξαγωγή της, καθώς οι κατηγορούμενοι είναι πολλοί και οι αίθουσες που διατίθενται στο Εφετείο της Αθήνας είναι μικρές.

Διαβάστε επίσης:

Χ.Α.:Το θέατρο σκιών των υπαλλήλων των τοκογλύφων μεταφέρεται από Αθήνα σε Παρίσι