ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για τις εξελίξεις με το ρωσικό εμπάργκο

Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για τις εξελίξεις με το ρωσικό εμπάργκο

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα, με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με την επιβολή κυρώσεων από τη Ρωσική Ομοσπονδία στις εισαγωγές τροφίμων και οπωροκηπευτικών από χώρες της ΕΕ, πραγματοποιείται στο υπουργείο Εξωτερικών κατόπιν εντολής του αντιπροέδρου της και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετέχουν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες από τα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα γίνει εκτίμηση των μέχρι τώρα επιπτώσεων από την επιβολή μέτρων απαγόρευσης εισαγωγών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία και θα εκτιμηθούν οι τρόποι αντιμετώπισής της.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, 14 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί, στις Βρυξέλλες, σύσκεψη εμπειρογνωμόνων των κρατών-μελών της ΕΕ για μία πρώτη αποτίμηση των επιπτώσεων από τα μέτρα.

Σύσκεψη με βασικό αντικείμενο τους τρόπους αποζημίωσης των Ελλήνων παραγωγών που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο, θα πραγματοποιηθεί στις 16:30 το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υπουργό, Γκίκα Χαρδούβελη και τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού, Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Καρασμάνη και του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη.

Νωρίτερα, στη διαβεβαίωση ότι οι αγρότες που πλήττονται από ρωσικό εμπάργκο θα αποζημιωθούν είτε από την κυβέρνηση είτε από την ΕΕ, προχώρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Διαβάστε επίσης:

Σταϊκούρας: Εχει προωθηθεί η πειθαρχία των δημοσίων δαπανών