ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Ο οικονομικός πόλεμος με τη Ρωσία θα έχει καταστροφικές συνέπειες

Αλ. Τσίπρας: Ο οικονομικός πόλεμος με τη Ρωσία θα έχει καταστροφικές συνέπειες

«Σαμαράς και Βενιζέλος συναίνεσαν στην ανόητη επιλογή των κυρώσεων κατά της Μόσχας - Δεν προστάτεψαν την Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Οι κύριοι υπεύθυνοι της καταστροφικής, για τα ελληνικά συμφέροντα, κρίσης στις εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία, που σήμερα βυθίζει σε απόγνωση χιλιάδες παραγωγούς, είναι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τη σημερινή συνάντησή του με την Επιτροπή Παραγωγών Ημαθίας και Πέλλας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ αποφασίστηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι χωρίς την ελληνική συναίνεση, δεν θα μπορούσε να ληφθεί απόφαση στην ΕΕ για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το εμπάργκο και στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Υπό αυτό το πρίσμα, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, η ελληνική πλευρά όχι μόνο δεν άσκησε τα δικαιώματά της, προκειμένου να προστατέψει τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά συνέβαλε ενεργά στην προετοιμασία και επεξεργασία των κυρώσεων, αφού αυτή ξεκίνησε ενόσω είχαμε την Προεδρία της Ε.Ε.

Αλήθεια όταν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συντελούσαν σε αυτή την ανόητη επιλογή, δεν αντιλαμβάνονταν το πιθανό στρατηγικό πλήγμα στις ελληνικές εξαγωγές; διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι η στάση τους αποδεικνύει ότι δεν αντιλαμβάνονται τη συμμετοχή μας στην Ε.Ε. ως ισότιμης χώρας με αναφαίρετο το δικαίωμα υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων, αλλά ως φερέφωνο στις επιδιώξεις τρίτων.

Επίσης, είπε ότι η στάση αυτή, αποδεικνύει πρωτίστως, ότι δεν είναι απλά ανίκανοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας, αλλά και επικίνδυνοι να τα παραχωρήσουν, χωρίς καν να αναλογιστούν τις συνέπειες.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στους παραγωγούς και τις προσπάθειές τους για αποζημιώσεις, ωστόσο υπογράμμισε ότι «το μείζον είναι έστω και εκ των υστέρων η Ελλάδα να διαχωρίσει τη θέση της από την ανόητη και ανέξοδη λογική των κυρώσεων».
Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι ο οικονομικός πόλεμος με τη Ρωσία δεν είναι η λύση στην κρίση της Ουκρανίας. Αντιθέτως, είπε, θα έχει πολλαπλά αρνητικές επιπτώσεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταστροφικές δε για τις χώρες του Νότου και ιδιαίτερα για την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με τους ροδακινοπαραγωγούς

ΚΚΕ: Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν τους αγροτοπαραγωγούς

ΥΠΕΞ: Aναζήτηση νέων αγορών λόγω ρωσικού εμπάργκο

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων