ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε επαφές ενόψει ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας

Ξεκίνησε επαφές ενόψει ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας

Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βάζει σε πρώτο πλάνο ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Την Πέμπτη θα γίνει σύσκεψη της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τις επαφές του εν όψει της ΔΕΘ και χθες συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του νέου, κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος, και βασικός στόχος είναι η ολοκλήρωση, ακόμα και στις λεπτομέρειές του, του ίδιου του προγράμματος.

Ο κ. Τσίπρας έχει ήδη στη διάθεσή του τις προτάσεις των επιμελητηρίων για όλα τα σημαντικά προβλήματα της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας.

Ο κ. Τσίπρας που εν όψει της ΔΕΘ θα έχει σειρά επαφών, εξήγησε τις απόψεις και το σχέδιο που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν θα γίνει κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων της αγοράς που εμποδίζουν την ανάπτυξη.

Όπως διαβεβαίωσε, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την κυβέρνηση, θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές αλλαγές για την αποκατάσταση των φορολογικών αδικιών και τη δημιουργία αναπτυξιακού κλίματος, με ρυθμίσεις των "κόκκινων" δανείων, των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τη μείωση του κόστους ενέργειας κ.λπ.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, τις προτάσεις του αυτές θα τις δημοσιοποιήσει πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι πρόθεσή του είναι η σύνταξη ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας σε συνεργασία με κοινωνικούς και επιχειρηματικούς φορείς, αλλά και όσες πολιτικές δυνάμεις το επιθυμούν.

«Στόχος μας είναι να συνάψουμε μια νέα κοινωνική συμφωνία και να πετύχουμε μια ευρύτερη κοινωνική συστράτευση», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Καλαμάτα: Δολοφονήθηκαν οι δύο νεαροί που αγνοούνταν;