ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη: Άμεση αποκατάσταση των αδικιών λόγω ΕΝΦΙΑ

Βούλτεψη: Άμεση αποκατάσταση των αδικιών λόγω ΕΝΦΙΑ

Για άμεσες διορθώσεις και αποκατάσταση των αδικιών που προέκυψαν από τον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, δεσμεύτηκε η Σοφία Βούλτεψη.

«Η διόρθωση του λάθους θα γίνει άμεσα. Αν δε νομοθετηθεί αυτό εντός των ημερών τότε θα υπάρξει πρόβλημα ως προς την έκδοση των νέων χρεωστικών. Έχει ήδη πάει ένα μήνα πίσω η καταβολή της πρώτης δόσης», υπογράμμισε, στο Mega, η κυβερνητική εκπρόσωπος, επισημαίνοντας πως οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν τι πρέπει να πληρώσουν.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Παρίσι, η κ. Βούλτεψη ξεκαθάρισε πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν έχουν θέσει ζήτημα ισοδύναμων μέτρων ως αντιστάθμισμα στις φοροελαφρύνσεις.

«Ως ομάδα στο Παρίσι»

Αργότερα, μιλώντας στον Real Fm, η κα Βούλτεψη εστίασε στην ανάγκη της κυβέρνησης να λειτουργήσει ως ομάδα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι, την επόμενη εβδομάδα, αποκαλύπτοντας πως κατά τη χθεσινή σύσκεψη ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τους υπουργούς που θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να δουλέψουν συντονισμένα, προκειμένου να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα.

«Δεν είστε πλέον άοπλοι. Είστε εξοπλισμένοι με τα καλά στοιχεία» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο.

Διαβάστε ακόμα:

Ντινόπουλος: Δε θα γίνουν απολύσεις στους δήμους