ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλεσμένος σε διεθνές συνέδριο στην Ιταλία ο Τσίπρας

Καλεσμένος σε διεθνές συνέδριο στην Ιταλία ο Τσίπρας

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της Ελλάδας και της Ευρώπης θα αναπτύξει ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέδριο για τις παγκόσμιες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, που διοργανώνει το ιταλικό ίδρυμα «European House - Ambrosetti», 5 με 7 Σεπτέμβρη στο Τσερνόμπιο της Ιταλίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επαναλάβει τις πάγιες θέσεις του κόμματος για άμεση αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, ώστε να καταστεί δυνατή η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Ευρώπης. Θα επισημάνει ως επιτακτική ανάγκη το τρίπτυχο άμεσος τερματισμός της λιτότητας, συνολική ρύθμιση των χρεών της ευρωζώνης - στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος, κατά το προηγούμενο της διάσκεψης του Λονδίνου το 1953 - καθώς και ένα ευρωπαϊκό «New Deal» για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα και Μάριο Μόντι, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και οι Ζαν Κλωντ Τρισέ, Γιεργκ Άσμουσεν, Χοακίν Αλμούνια και Μισέλ Μπαρνιέ.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι «η πρόσκληση προς τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο εγγράφεται στην πεποίθηση που έχει εδραιωθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την άνοδο της Αριστεράς».

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΡΙΖΑ: Έρμαιο των δανειστών η κυβέρνηση