ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΑΝ: «Κόκκινη γραμμή» η προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμό

ΥΠΑΝ: «Κόκκινη γραμμή» η προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμό

Για την προσπάθεια που καταβάλλεται για την αλλαγή των κοινοτικών κανονισμών, προκειμένου να επιτραπεί η χρηματοδότηση ήδη υφιστάμενων δανείων από τα διαρθρωτικά ταμεία, όπως και για την παροχή ρευστότητας στην αγορά μέσω νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, την αξιοποίηση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου και το σχεδιασμό για την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας ενημερώθηκαν από τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, βουλευτές της ΝΔ.

Ο υπουργός συναντήθηκε με αντιπροσωπεία βουλευτών της ΝΔ, που μετέχουν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, οι οποίοι και του έθεσαν τα προβλήματα που προκαλεί ιδίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, σε συνδυασμό με τα υψηλά επιτόκια και τις δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα στη χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δένδιας διαβεβαίωσε τους βουλευτές της ΝΔ ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να προστατευθεί η πρώτη κατοικία από το ενδεχόμενο πλειστηριασμού και συμφωνήθηκε να επαναληφθεί η συνάντηση, αποκλειστικά με αυτό το θέμα, όταν ολοκληρωθεί και στο συγκεκριμένο ζήτημα ο σχεδιασμός πλέγματος ρυθμίσεων.

Οι βουλευτές και ο κ. Δένδιας συμφώνησαν στην ανάγκη να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία αποτελεί την «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, αλλά και να υπάρξει ένα πλέγμα ενεργειών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στο συγκεκριμένο τομέα.

Στη συνάντηση μετείχαν οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης, Γιάννης Καράμπελας, Ελένη Μακρή- Θεοδώρου, Άννα Μάνη και Διονύσης Σταμενίτης.-