ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Κωνσταντόπουλος: Ετοιμάζουν την εκτροπή με εξαγορά βουλευτών

Ν. Κωνσταντόπουλος: Ετοιμάζουν την εκτροπή με εξαγορά βουλευτών

«Με πιέσεις, παροχές και ανταλλάγματα προσπαθούν να μη γίνουν εκλογές», λέει ο πρώην αρχηγός του Συνασπισμού

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», έκανε λόγο για πολιτική εκτροπή και για χρηματισμό βουλευτών προκειμένου να μη γίνουν πρόωρες εκλογές, παραπέμποντας στο 1965 και το 1993. Ασκεί σφοδρή κριτική στον θεσμό της Προεδρίας και του Προέδρου τη Δημοκρατίας.¨

«Γίνονται παρασκηνιακές προσπάθειες για να μη γίνουν εκλογές, με πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα που θυμίζουν παλιές, αμαρτωλές εποχές», λέει στη δήλωσή του ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Κριτική στον θεσμό

Το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με τη δήλωση – παρέμβαση στο θέμα της Προεδρολογίας αναφέρει ότι η Προεδρία ξέπεσε σε διακοσμητικό θεσμό για εορτές και πανηγύρεις και ο Πρόεδρος σε διαθέσιμο πολυεργαλείο για τη φαλκίδευση του Συντάγματος.

«Η σκηνοθετημένη Προεδρολογία, με διάφορα σενάρια κι ονόματα, δεν υπηρετεί καμία θεσμική λειτουργία», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο Κωνσαντόπουλος και συνεχίζει: «Αντίθετα, εξυπηρετεί αντιδημοκρατικές σκοπιμότητες, να μη γίνουν εκλογές, να παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης, να εκφυλιστεί η Βουλή και Προεδρία να παραμείνει σκιώδης.

Χρειάζονται ριζοσπαστικές αλλαγές στο Σύνταγμα, το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς που κουρασμένοι και διαβρωμένοι, δεν λειτουργούν προ πολλού.
Παρασκηνιακές προσπάθειες για να μη γίνουν εκλογές με πιέσει, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα που θυμίζουν παλιές, αμαρτωλές περιόδους αποτελούν εκτροπή. Όπως άλλωστε συνιστούν και αλλοίωση του πολιτεύματος η επιβολή του καθεστώτος επιτήρησης κι όσα γίνονται για τη συνέχισή του»

Διαβάστε επίσης:

Κουβέλης: Καμία πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Παπαδημούλης: «Η κυβέρνηση δεν έχει 180, η ΔΗΜΑΡ να μη συμβάλλει στη παράταση του»

Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει το Σύνταγμα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στηρίξει κανέναν υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας»