ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών, μένουν έξω από την προσχολική αγωγή»

«Χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών, μένουν έξω από την προσχολική αγωγή»

Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα των παιδικών σταθμών και τα παιδιά που μένουν εκτός, εξέδωσε ο Δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, για «εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης για τη φιλοξενία παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς», χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών, μένουν έξω από την προσχολική αγωγή.

Στον Δήμο μας μένουν έξω από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς 409 παιδιά, στερούμενα την προσχολική αγωγή, που είναι απαραίτητη για την ψυχοσωματική τους ανάπτυξη.

Αυτή την κατάσταση παρέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, διεκδικώντας κανένα παιδί να μην μείνει έξω από την προσχολική αγωγή.

Διεκδικούμε το να δοθεί άμεσα κρατική επιχορήγηση στους Δήμους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση, με δημιουργία νέων υποδομών και πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, για το δικαίωμα των παιδιών στη δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή.
Παράλληλα, μαζί με τους εργαζόμενους στις δομές, οι οποίοι συμβάλλουν αποφασιστικά στην προσπάθεια εξεύρεσης άμεσων λύσεων για το θέμα. δημιουργούμε σε δύο παιδικούς σταθμούς, τέσσερα τμήματα, προκειμένου να φιλοξενηθούν άλλα 100 παιδιά, παρά τις συνεχιζόμενες ελλείψεις προσωπικού.

Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν σε άμεσο χρόνο, για ακόμα περισσότερα παιδιά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς -με στόχο να απορροφήσουμε όλες τις αιτήσεις φέτος- ενώ η πάγια θέση μας είναι, και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε, κανένα παιδί να μην μείνει έξω από την προσχολική αγωγή. Αγωνιζόμαστε για κρατικούς, δημόσιους, σύγχρονους και δωρεάν δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, με εξειδικευμένο και μόνιμο προσωπικό».

Διαβάστε επίσης:

Παιδικοί σταθμοί: Αφήνουν εκτός 22.700 παιδιά