ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ: Τα περίπτερα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής εγκαινίασε ο Κικίλιας

ΔΕΘ: Τα περίπτερα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής εγκαινίασε ο Κικίλιας

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας κατά την εγκαινίαση των περιπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο για το «φιλότιμο» και την «αυταπάρνηση» αστυνομικών και πυροσβεστών.

Στον χαιρετισμό που έκανε στα εγκαίνια του πληροφοριακού κέντρου της ΕΛ.ΑΣ., ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση της κυβέρνησης για το έργο που επιτελούν οι αστυνομικοί «σε πολύ δύσκολους καιρούς», όπως τόνισε, και μετέφερε τη βούλησή του για την οικοδόμηση μιας αστυνομίας «που ακούει τον πολίτη».

Σημείωσε, δε, ότι «τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών σε όλα τα επίπεδα, τα οποία απορρέουν και από τη δικαίωσή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θα αρχίσουν να υλοποιούνται σε μεγάλο βαθμό και άμεσα».

Ο υπουργός έκανε, επίσης, ιδιαίτερη μνεία στην πρωτοβουλία Cyberkid η οποία υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτριος Τσακνάκης, αναφέρθηκε, στην ομιλία του, στην υλοποίηση της μετεγκατάστασης του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου εντός της ΔΕΘ.

Λίγο αργότερα, εγκαινιάζοντας το περίπτερο της Πυροσβεστικής, ο κ. Κικίλιας διαβίβασε στον αρχηγό του Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλη Παπαγεωργίου, την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κατέλαβαν φέτος οι πυροσβέστες στη «μάχη» με τις φωτιές για την προστασία των πολιτών, των περιουσιών τους και του φυσικού πλούτου της χώρας.

«Είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσο μεγάλη ήταν αυτή η προσπάθεια δεδομένης της κρίσης και της ένδειας σε ιπτάμενα μέσα» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός.

Στα εγκαίνια των δύο περιπτέρων το «παρών» έδωσαν βουλευτές, εκπρόσωποι των τοπικών, αστυνομικών, στρατιωτικών και διπλωματικών αρχών, ενώ το περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ. επισκέφθηκε και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προηγουμένως αντάλλαξε χειραψίες με πυροσβέστες, που βρίσκονταν εντός της ΔΕΘ.

Διαβάστε επίσης:

Το στρατόπεδο «Παύλος Μελάς» επισκέφθηκε ο Αντώνης Σαμαράς