ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λίστα Λαγκάρντ: Προθεσμία πήρε ο Διωτης - Απολογείται ο Καπελέρης

Λίστα Λαγκάρντ: Προθεσμία πήρε ο Διωτης - Απολογείται ο Καπελέρης

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου του ζήτησε και έλαβε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης από τους ανακριτές για θέματα διαφθοράς Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση περιβόητης λίστας Λαγκάρντ για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Σε λίγη ώρα ενώπιον των ανακριτών θα βρεθεί ο επίσης πρώην επικεφαλής του Σώματος Ιωάννης Καπελέρης. Και οι δυο κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου σε σχέση με τους χειρισμούς τους στη λίστα Λαγκάρντ. Ο Ιωάννης Διώτης βαρύνεται, επιπλέον, και με την κατηγορία της νόθευσης εγγράφου.

Σημειώνεται ότι ως προς το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τα συγγενικά του πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων, σύμφωνα με την κατηγορία, «εξαφανίστηκαν» από την επίμαχη λίστα , βρίσκεται στον Άρειο Πάγο όπου μετά την πρόταση του εισαγγελέα Βασίλη Πλιώτα που "έδειξε" παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, εκκρεμεί η έκδοση σχετικού βουλεύματος.