ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Βούλτεψη κατηγορεί τον Τσίπρα γιατί δεν αναφέρθηκε στους ένστολους!

Η Βούλτεψη κατηγορεί τον Τσίπρα γιατί δεν αναφέρθηκε στους ένστολους!

Με συνέντευξή της που παραχώρησε στο ΑΠΕ, η κυρία Βούλτεψη καταφέρεται εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο κατηγορεί για όλες του τις προτάσεις.

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη εκφράζει την άποψη ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας «έχει κρυφή ατζέντα που αποκαλύφθηκε στη ΔΕΘ», ενώ προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση ότι όλη η συνέντευξη περιστρέφεται μόνον γύρω από τον κύριο Τσίπρα! Δεν ερωτάται και δεν απαντά για κανένα άλλο θέμα.

Μάλιστα μια από τις κατηγορίες που προσάπτει στον κ. Τσίπρα είναι ότι δεν αναφέρθηκε στους ένστολους:

«Ο κ. Τσίπρας για παράδειγμα, δεν αναφέρθηκε καθόλου στους ένστολους, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας που υποτίθεται ότι τόσο πολύ κόπτεται για αυτούς. Δεν είπε ούτε μια κουβέντα. Για τους αγρότες που έκανε τόσο μεγάλη φασαρία με τις κυρώσεις στη Ρωσία, δεν είπε επίσης ούτε μία λέξη. Για τα ακίνητα και τον νόμο που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ ήταν εντελώς ασαφής σε σημείο που οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι να λένε ότι θα είναι παράδεισος ο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με την κόλαση που του επιφυλάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι: Θα πληρώνει κανείς φόρο; Ή το αφήνει να εννοηθεί ή έχει κρυφή ατζέντα.. Ο κ. Τσίπρας για τα θέματα της εκκλησίας δεν λέει ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει τον χωρισμό της εκκλησίας από το κράτος για να το ακούσουν οι ιερείς και οι πιστοί. Λέει ότι θα εξορθολογήσει τη σχέση. Άρα και εδώ υπάρχει κρυφή ατζέντα».

Η κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ «προέβη σε ακατάσχετη παροχολογία, υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες και ξέρετε ότι όταν υπόσχεσαι τα πάντα στους πάντες, ουσιαστικά δεν υπόσχεσαι τίποτε. Δηλαδή συμπεριφέρεσαι με τρόπο κατά τον οποίο εύκολα μπορεί να πει κανείς ότι θέλεις να εξαπατήσεις την κοινή γνώμη και τον ελληνικό λαό».

Ερωτηθείσα για την παρέμβαση κύκλων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για τη συνάντησή του με τον κ. Ντράγκι, η κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει: «Το μόνο που αντιλαμβάνομαι ότι θέλησε να κάνει ο κ. Τσίπρας ήταν να δημιουργήσει ψεύτικες προσδοκίες ότι ο κ. Ντράγκι υιοθέτησε τις απόψεις του. Δηλαδή χρησιμοποίησε για να εξαπατήσει το λαό το όνομα ενός διεθνούς παράγοντα, ο οποίος ωστόσο πράγματι, όπως είπαν και κύκλοι του, συναντάται με πολιτικούς παράγοντες από διάφορες χώρες, είναι ιδιωτικές αυτές οι συναντήσεις, τους ακούει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνεί μαζί τους».

Σχολιάζοντας την πεποίθηση του κ. Τσίπρα για προσφυγή στις κάλπες ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η κ. Βούλτεψη σημειώνει: «Το χειρότερο που είπε ο κ. Τσίπρας είναι ότι αν μετά τις εκλογές δεν μπορέσει να βρει τις συμμαχίες που οδηγήσουν σε σύγκρουση με τους θεσμικούς εταίρους τότε θα πάει σε νέα εκλογική αναμέτρηση. Δηλαδή ο κ. Τσίπρας απείλησε χθες τον ελληνικό λαό με αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις».

Στην ερώτηση «Γιατί διαφωνεί η κυβέρνηση με την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, όπως προτείνει ο κ. Τσίπρας;» η κυρία Βούλτεψη απαντά ότι:

«Ο μισθός στον ιδιωτικό τομέα καθορίζεται ανάμεσα στον εργοδότη και τον εργαζόμενο. Αν ο εργοδότης θεωρεί ότι είναι πολύτιμος ο εργαζόμενος του δίνει πολύ περισσότερα. Το να λέει ότι με νόμο θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό το μόνο που θα πετύχει ο κ. Τσίπρας είναι να προκαλέσει απολύσεις». Βέβαια η κυρία Βούλτεψη ξεχνά να πει ότι η κυβέρνηση που η ίδια υπηρετεί, παρενέβη με νόμο για να ρυθμίσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΡΙΖΑ: Ικανοποίηση για το πρόγραμμα ανασυγκρότησης - H ακριβής κοστολόγησή του