ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το υπ. Οικονομικών χαρίζει 20 εκατ. ευρώ σε ξένες δικηγορικές εταιρείες

ΣΥΡΙΖΑ: Το υπ. Οικονομικών χαρίζει 20 εκατ. ευρώ σε ξένες δικηγορικές εταιρείες

Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο Οικονομικών για φωτογραφική διάταξηπου ψηφίστηκε σε πολυνομοσχέδιο στις 7.4.2014 προκειμένου να εξυπηρετηθούν αλλοδαπές δικηγορικές εταιρείες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου με αυτό τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στα ξένα δικηγορικά γραφεία να ζητήσουν πίσω τα επιπλέον χρήματα που έχουν πληρώσει σε φόρους με βάση το προηγούμενο φορολογικό καθεστώς.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σύμφωνα με δημοσίευμα τα χρήματα που αναμένεται να ζητήσουν πίσω ανέρχονται στα 20 εκατομμύρια ευρώ!Στις 12.9.2014 κατατέθηκε ερώτηση ώστε να δοθούν διευκρινίσεις σχετικά με φωτογραφική διάταξη που ψηφίστηκε σε πολυνομοσχέδιο στις 7.4.2014 προκειμένου να εξυπηρετηθούν αλλοδαπές δικηγορικές εταιρείες. Ενώ μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου οι συγκεκριμένες δικηγορικές εταιρείες φορολογούνταν όπως όλες οι αλλοδαπές εταιρείες, δηλαδή σαν Ανώνυμες Εταιρείες, μετά το πολυνομοσχέδιο ορίστηκε ότι θα φορολογούνται σαν τις ελληνικές δικηγορικές εταιρείες. Σε απλά ελληνικά με τη νέα διάταξη η φορολόγησή τους θα γίνεται με πιο ευνοϊκούς όρους και μάλιστα θα έχει αναδρομική ισχύ σε βάθος 20ετίας.

Με αυτό τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στα ξένα δικηγορικά γραφεία να ζητήσουν πίσω τα επιπλέον χρήματα που έχουν πληρώσει σε φόρους με βάση το προηγούμενο φορολογικό καθεστώς. Σύμφωνα με δημοσίευμα τα χρήματα που αναμένεται να ζητήσουν πίσω ανέρχονται στα 20 εκατομμύρια ευρώ!
Την ίδια στιγμή που η χώρα μας περνά μία μεγάλη ανθρωπιστική κρίση η κυβέρνηση χαρίζει φόρους σε ξένες δικηγορικές εταιρείες, σε επιχειρηματικούς ομίλους που πραγματοποιούν τριγωνικές συναλλαγές, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μέσω συνεχών αναβολών στο φόρο επί των διαφημίσεων κτλ. Οι φορολογικές διατάξεις ψηφίζονται χωρίς διαβούλευση με τους αντίστοιχους φορείς, χωρίς να συνυπολογίζονται οι προτάσεις τους, με κύριο κριτήριο την εξυπηρέτηση ημετέρων».