ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προθεσμία για τη Δευτέρα έλαβαν Γριβέας και Βάτσικα

Προθεσμία για τη Δευτέρα έλαβαν Γριβέας και Βάτσικα

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή Διαφθοράς οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του ΤΤ, Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα.

Το ζευγάρι, που, σύμφωνα με τον συνήγορο τους, προσήλθαν οικειοθελώς στην Ελλάδα, είναι αντιμέτωπο με τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε απιστία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Οι κατηγορίες αφορούν επιχειρηματικά δάνεια ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβαν από το ΤΤ, τα οποία κατά την κατηγορία δεν διατέθηκαν για τους σκοπούς που χορηγήθηκαν και προκάλεσαν ζημιά στην τράπεζα.

Οι δύο κατηγορούμενοι, των οποίων είχε ζητηθεί η έκδοσή τους από τις βρετανικές αρχές, φέρονται σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους να έλαβαν δανειοδοτήσεις από το ΤΤ επί προεδρίας του κατηγορούμενου Αγγ. Φιλιππίδη, χωρίς, κατά την κρίση της εισαγγελέως κ. Π. Παπανδρέου που ερεύνησε την υπόθεση των επισφαλών δανείων, να εξασφαλίζεται η Τράπεζα.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας Άγγελος Φιλιππίδης, στελέχη της καθώς και επιχειρηματίες.

Ροή Ειδήσεων