ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα στεφάνι ελιάς δώρισε ο Τσίπρας στον πάπα Φραγκίσκο

Ένα στεφάνι ελιάς δώρισε ο Τσίπρας στον πάπα Φραγκίσκο

Σε πολύ θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας πάπα Φραγκίσκο.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45 λεπτά.

Ο Πάπας αναφέρθηκε στην κρίση ως μια κρίση αξιών, επισημαίνοντας ότι η κυριαρχία των κερδοσκοπικών αγορών και του καταναλωτισμού γεννούν την κρίση, τις ανισότητες και τη φτώχεια. Αναφορικά με την Ευρώπη, ο Πάπας Φραγκίσκος Α' τόνισε ότι οι αγορές επιβλήθηκαν της πολιτικής, ότι έφυγε από το επίκεντρο ο άνθρωπος και μπήκαν στο επίκεντρο οι τράπεζες και τα κέρδη.

Επίσης, ο Ποντίφικας είπε ότι είναι “απαράδεκτο να σκοτώνονται άνθρωποι και να κινδυνεύουμε από τους πολέμους”, ενώ χαρακτήρισε ως αδιανόητο το να θεωρούνται κάποιοι άνθρωποι “λαθραίοι” και να πνίγονται στη θάλασσα.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε χαρακτηριστικά : “οι νέοι πολιτικοί μιλάτε μια διαφορετική γλώσσα, που μοιάζει με μια μελωδία ελπίδας”.

Τέλος, ο Ποντίφικας αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι είναι άδικο αυτό που συμβαίνει, αλλά και ότι ο ίδιος ένιωσε την κρίση στην Αργεντινή η οποία βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο των κερδοσκοπικών αγορών.

Ο Πάπας αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη επίσκεψη του στο Φανάρι.

Χρέη μεταφραστή διετέλεσε ο επίσκοπος Σύρου.

Ο Πάπας δώρισε στον Αλέξη Τσίπρα το παπικό μετάλλιο καθώς και το έργο του “Η Χαρά του Ευαγγελίου” . Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δώρισε στον Ποντίφικα ένα στεφάνι ελιάς, σύμβολο της ειρήνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα γευματίσει στη συνέχεια με εκπροσώπους της "λίστα Τσίπρα".

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Οικουμενική συμμαχία απέναντι στη φτώχεια

Τι συζήτησε ο Τσίπρας με τον πάπα Φραγκίσκο