ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Νίκη για τις καθαρίστριες, ήττα για τη συγκυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Νίκη για τις καθαρίστριες, ήττα για τη συγκυβέρνηση

«Κίνημα συμπαράστασης σε όλους τους Έλληνες εργαζόμενους», χαρακτηρίζει τον αγώνα των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, η απόφαση για τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες θα ληφθεί τελικά στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ οι ίδιες δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους κόντρα στις απολύσεις και για επιστροφή τους στην εργασία.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ αξιολόγησε ως νίκη την αναβολή της απόφασης για τον Φεβρουάριο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι η απόφαση αυτή αποτελεί «ήττα για την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, η οποία επιχειρεί να μετατρέψει την χώρα σε κοινωνική και εργασιακή έρημο».

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Νίκη των αγωνιζόμενων καθαριστριών αποτελεί η αναβολή της απόφασης του Αρείου Πάγου για τον Φεβρουάριο του 2015 και η παράταση του καθεστώτος της μη απόλυσής τους, ιδιαίτερα μετά την απαράδεκτη και αντιδραστική εισήγηση της περασμένης εβδομάδας να μην επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες και να γίνει δεκτή η σχετική αίτηση του υπουργείου Οικονομικών.

Νίκη για τις καθαρίστριες και ήττα για την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, η οποία επιχειρεί να μετατρέψει την χώρα σε κοινωνική και εργασιακή «έρημο»: απολύσεις, ξεπούλημα των «φιλέτων» του δημοσίου, ισοπέδωση του εργατικού δικαίου και των εργασιακών δικαιωμάτων, εκτίναξη χρέους και ανεργίας, υγεία και παιδεία υπό πλήρη διάλυση.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική, ο ελληνικός λαός δεν σκύβει το κεφάλι και έχοντας ως σύμβολο και αιχμή του δόρατος τον ηρωικό αγώνα των καθαριστριών αντιστέκεται, προκειμένου να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά του. Άλλωστε το διεθνές κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δείχνει ότι σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό ο ελληνικός λαός δεν είναι μόνος του. Το διεθνές κίνημα συμπαράστασης στις καθαρίστριες είναι ταυτόχρονα και κίνημα συμπαράστασης σε όλους τους Έλληνες εργαζόμενους που υφίστανται την ακραία βία των μνημονιακών πολιτικών».

Διαβάστε επίσης:

Καθαρίστριες ΥΠΟΙΚ: Νομικά αβάσιμη η εισήγηση του Αρεοπαγίτη Κοσμίδη

Ροή Ειδήσεων