ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αναπαράγουν τον φαύλο κύκλο μείωσης μισθών και απολύσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Αναπαράγουν τον φαύλο κύκλο μείωσης μισθών και απολύσεων

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις πληροφορίες περί κυβερνητικού σχεδίου για νέα μείωση του εισαγωγικού μισθού στο Δημόσιο και διετή δοκιμαστική περίοδο.

Δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι κκ Στρατούλης και Μητρόπουλος, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους πως κυβέρνηση και τρόικα αναπαράγουν διαρκώς τον φαύλο κύκλο μείωσης μισθών και απολύσεων.

«Οι μνημονιακές κυβερνήσεις καταρχήν μείωσαν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων έως και 50% με το επιχείρημα της μείωσης των δημοσίων δαπανών και γιατί δήθεν ήταν προνομιούχοι έναντι των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα», αναφέρουν οι κκ Στρατούλης και Μητρόπουλος και προσθέτουν:

«Εν συνεχεία, μείωσαν με νομοθετική ρύθμιση τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα στα 586 ευρώ μικτά μηνιαία, και στους νέους στα 511 ευρώ, χωρίς αυτό να σχετίζεται με τις δημόσιες δαπάνες, αλλά με τη διευκόλυνση της κερδοφορίας μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Τώρα, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επικαλείται τη μείωση του κατώτατου μισθού των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, για να μειώσει εκ νέου τον εισαγωγικό μισθό στο Δημόσιο. Επιπλέον, η κυβέρνηση προωθεί νέο χτύπημα, με την αυστηροποίηση των κριτηρίων μονιμοποίησης των νεοεισερχομένων στο Δημόσιο μετά τη διετή δοκιμαστική περίοδο.

Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο μείωσης των μισθών και νέων απολύσεων των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που, για όσο παραμένει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, θα συνεχίζεται αενάως. Ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο του μπορεί να ανατρέψει την κυβέρνηση και να διώξει την τρόικα, ώστε να σπάσει αυτόν τον φαύλο κύκλο της αιώνιας λιτότητας, στην οποία τον έχουν καταδικάσει» καταλήγουν.

Διαβάστε επίσης:

Κύμα οργής και αγανάκτησης για τον ΕΝΦΙΑ

Ρoή Ειδήσεων