ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Μουρούτη στον Τσίπρα για τη συνάντηση με τον Πάπα

Επίθεση Μουρούτη στον Τσίπρα για τη συνάντηση με τον Πάπα

Ευθεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε μέσω του λογαριασμού του στο facebook ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πάπα.

Ο κ. Μουρούτης επικαλείται δημοσίευμα του πρακτορείου Ansa σύμφωνα με το οποίο η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Ποντίφικα «ήταν άνευ πολιτικής σημασίας» και επικεντρώθηκε μόνο σε ζητήματα κοινωνικής φύσεως. Μάλιστα όπως τονίζει ο κ. Μουρούτης εκτός από τον Τσίπρα, την ίδια ώρα ο Πάπας δέχθηκε και τον επικεφαλής του κομμουνιστικού κόμματος της Αυστρίας Βάλτερ Μπάγερ.

mourout

Ο διευθυντής του πρωθυπουργού γράφει στο facebook:

«Τελικά ο Πάπας δεν προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα, αλλά τον δέχτηκε μαζί με τον Αυστριακό κομμουνιστή Baier, σε μια συνάντηση χωρίς "πολιτικό χαρακτήρα".
Τελικά όπως αποδεικνύεται ο κ. Τσίπρας δεν ήταν ο πρώτος "Αριστερός ηγέτης" που συνάντησε ο Πάππας.
Τελικά, δεν συναντήθηκαν κατ ιδίαν με τον Ποντίφικα όπως διέδιδε επισήμως η Κουμουνδούρου.
Τελικά, δεν ήταν "το πολιτικό εκτόπισμα" του κ. Τσίπρα αυτό που έκανε τον Πάππα να τον δεχτεί για λίγα λεπτά όπως διέδιδαν οι δικοί του, αφού η συνάντηση δεν ήταν πολιτική.
Φαντάζομαι θα ακολουθήσει η συγγνώμη της Κουμουνδούρου για τις (παραπλανητικές) επίσημες ανακοινώσεις της...» και στην συνέχεια παραθέτει και το σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Ansa το οποίο στηρίζεται σε δηλώσεις του εκπροσώπου του Βατικανού.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα του Ansa

Στην μετάφραση του, το δημοσίευμα του πρακτορείου αναφέρει χαρακτηριστικά:

(ANSA) - Πόλη του Βατικανού, 18 Σεπτεμβρίου - Ο Πάπας Φραγκίσκος την Πέμπτη συναντήθηκε με δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της ευρωπαϊκής ριζοσπαστικής αριστεράς, τον Αλέξη Τσίπρα από την Ελλάδα και τον Βάλτερ Μπάγερ από την Αυστρία.
Οι συνομιλίες με τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Τσίπρα και με τον επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Μπάγιερ δεν είχαν «πολιτική σημασία» και επικεντρώθηκαν σε «ανθρώπινα και κοινωνικά ζητήματα» που απορρέουν από τις επαφές των δυο αντρών με την Καθολική ακτιβιστική κίνηση Focolare Movement που εδράζει στην Ιταλία, τόνισε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Βατικανού πατέρας Federico Lombardi».