ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τη Μέρκελ… η τρόικα

Μετά τη Μέρκελ… η τρόικα

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την 5η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές σχεδιάζει ο πρωθυπουργός με τους κορυφαίους υπουργούς.

Ο κ. Σαμαράς είχε σήμερα συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδουβέλη, στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα και κυρίως όσα ειπώθηκαν κατά τη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Για σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και της τρόικας, εν όψει της άφιξης των εκπροσώπων των δανειστών.

Με βάση την έως τώρα ατζέντα, η πρώτη συνάντηση του κ. Χαρδούβελη, με τους επικεφαλής της τρόικας, έχει προγραμματισθεί για την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου.

Η τριμερής επιμένει για αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά (ομαδικές απολύσεις – λοκ άουτ κ.α.) αλλά και απολύσεις που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση ζητεί φοροελαφρύνσεις τις οποίες οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν απορρίψει στην πρόσφατη συνάντηση στο Παρίσι.

Στις διαπραγματεύσεις πρέπει κυρίως, να οριστικοποιηθεί το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 6 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

SZ: «H Ελλάδα δεν πρόκειται να μείνει χωρίς την τρόικα»

Handelsblatt για Μέρκελ-Σαμαρά: «Iστορία επιτυχίας»