ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν παρακολουθούνταν το κινητό του Π. Σκουρλέτη

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν παρακολουθούνταν το κινητό του Π. Σκουρλέτη

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία το πόρισμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφορικά με τις καταγγελίες του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ περί υποκλοπών στο κινητό του.

Ο κ. Σκουρλέτης τον περασμένο Ιούνιο είχε υπονοήσει ότι υπάρχει μηχανισμός υποκλοπών που παρακολουθεί τα τηλέφωνα της Κουμουνδούρου.

«Εγώ το τελευταίο διάστημα μιλάω με τον Αλέξη Τσίπρα και στα 10 δευτερόλεπτα κόβεται η γραμμή. Δεν το λέω για να τρομάξουμε το λέω για να είμαστε προσεκτικοί. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι αντίπαλοι μας είναι αδίστακτοι», είχε πει τότε ο κ. Σκουρλέτης.

«Κατά τη διάρκεια του ψηφιακού ελέγχου η Υπηρεσία μας προέβη στην συλλογή και καταγραφή των απαραίτητων ηλεκτρονικών δεδομένων απ’ όπου προέκυψε ότι δεν υπήρχε εγγραφή στο σύστημα νόμιμης συνακρόασης καθώς και ότι δεν υπήρχε προηγούμενη πρόσβαση στην προσωπική τηλεφωνική θυρίδα του καταγγέλλοντα από τρίτα πρόσωπα τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν τυχόν κακόβουλες ενέργειες», αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα της Διευθύνσης Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με το πόρισμα, από το προανακριτικό υλικό προκύπτει ότι οι «πιθανοί λόγοι στους οποίους οφείλεται η διακοπή των συνομιλιών μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας είναι η μορφολογία του εδάφους, η πυκνότητα των κτιρίων ή η θέση μέσα σε ένα κτίριο. Επιπλέον πιθανή αιτία διακοπής μια κλήσης αποτελεί και η ενδεχόμενη βλάβη της συσκευής».