ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ προς Βενιζέλο: Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε!

ΣΥΡΙΖΑ προς Βενιζέλο: Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε!

Τι απαντά η Κουμουνδούρου στο… φλερτ του Ευάγγελου…

Τις τελευταίες μέρες η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προεξάρχοντος μάλιστα του ίδιου του Β. Βενιζέλου, επιχειρεί ένα ιδιόμορφο άνοιγμα προς το ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα δεν διστάζει να προτείνει… μετεκλογική συνεργασία, ώστε να συγκροτηθεί κυβέρνηση με «προοδευτικό πρόσημο», όπως χαρακτηριστικά είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Εκτός του ότι ακούγεται φαιδρό το να επικαλείται κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο ο… αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά (!), ο πολιτικός των μνημονίων και των χαρατσιών, ο υπερφίαλος που έχει μοναδική στόχευση το πώς θα συγκυβερνά ανεξάρτητα με τα ποσοστά του κόμματός του, γεγονός είναι ότι:


• Το σύστημα επιχειρεί να εγκλωβίσει το ΣΥΡΙΖΑ σε μετεκλογικά σχήματα πλήρως ελεγχόμενα. Τη μια «σπρώχνουν» σε κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» (δηλαδή με τη Ν.Δ.), την άλλη σε κυβέρνηση με «προοδευτικό πρόσημο» (δηλαδή με το καταρρέον ΠΑΣΟΚ).

Είναι χαρακτηριστικό, πως αυτή τη δεύτερη εκδοχή συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με ένα εκ των πυλώνων του μνημονιακού συστήματος, το ΠΑΣΟΚ, άρχισαν να πλασάρουν ήδη πολύ συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα, γνωστά για τις προνομιακές σχέσεις τους με τη Χαρ. Τρικούπη.
Επίσης δημοσιογράφοι που εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος…

Ωστόσο όλοι αυτοί μάλλον λογαριάζουν χωρίς τον… ξενοδόχο, στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι κατηγορηματικά αρνητικός στο να δώσει σανίδα σωτηρίας και συγχωροχάρτια σε αυτούς που οδήγησαν το λαό στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Παγκόσμιο Πόλεμο!
Όπως χαρακτηριστικά μας υπογράμμισε ανώτατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα, «δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας, ούτε με τον Σαμαρά, ούτε με τον Βενιζέλο, ούτε με τη Ν.Δ., ούτε με το ΠΑΣΟΚ, εμείς δε θα νερώσουμε το κρασί μας, ούτε θα ενταχθούμε στους σχεδιασμούς των νταβατζήδων»!

Άλλωστε, όπως μας επεσήμανε το ίδιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «εμείς αν δεν φτάσουμε στην αυτοδυναμία, θα την πλησιάσουμε κι έτσι δεν θα είναι δύσκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης με κορμό το κόμμα μας, ας μην κάνουν λοιπόν όνειρα αυτοί οι οποίοι φτιάξανε και ψήφισαν τα καταστροφικά για τη χώρα και το λαό μας μνημόνια».

Πάντως όλα αυτά τα «ανοίγματα» (υποκριτικά μεν, αλλά πάντως ανοίγματα» προς το ΣΥΡΙΖΑ των δύο κομμάτων που ευθύνονται για τη σημερινή τραγική κατάσταση, δείχνουν πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι θεωρούν δεδομένη την πρωτιά του στις επόμενες εκλογές.
Και αυτό λέει πολλά, άσχετα με τις ενέσεις αισιοδοξίας που προσπαθούν να κάνουν σε εναπομείναντες οπαδούς ή τις μεταλλάξεις σε… Ελιές και «Παρατάξεις»…