ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα «μαχαίρια» ξανά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Στα «μαχαίρια» ξανά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Νέος πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε σήμερα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της παράταξης.

Μετά το τέλος της ομιλίας, ο ΣΥΡΙΖΑ με σκληρή ανακοίνωσή του επιτέθηκε προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος δεν άφησε τα σχόλια αναπάντητα. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση τονίζει πως «ο κ. Σαμαράς μετέτρεψε την εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ σε μνημόσυνο. Αντί να αναλύσει τους άξονες της στρατηγικής του κόμματός του, κατέφυγε σε ένα ντελίριο ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας και κενολογίας ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς, πριν από λίγη ώρα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία περνάει στην αντεπίθεση. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Θέλω να ξέρετε και θέλω να πληροφορηθεί ο Ελληνικός Λαός, ότι αυτά τα 40 χρόνια σήμερα η Αξιωματική Αντιπολίτευση τα ονόμασε επισήμως ότι «κάναμε το μνημόσυνό μας. Είναι έλλειψη σεβασμού; Είναι έλλειψη γνώσεως; Είναι έλλειψη πολιτικής ηθικής; Αυτό που μετράει είναι ότι εδώ πέρα μία οικογένεια μίας συγκεκριμένης ιδεολογίας που ανέταξε, προώθησε και δίνει μάχη για τον καλό της Ελλάδας, σήμερα βρέθηκε απέναντι σε μία δήλωση η οποία δεν κάνει καλό όχι μόνο στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Δεν κάνει καλό σε όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα όταν συνειδητοποιούν και οι ξένοι και εμείς, ότι υπάρχει μία τέτοια κωμική, πλέον, δήθεν διαίρεση μεταξύ των Ελλήνων. Εγώ κάνω τη δήλωση χωρίς να θέλω να μπω στα δικά τους τα χωράφια. Ότι είμαι βέβαιος ότι αυτή η δήλωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν εκφράζει ούτε καν εκείνους που την ψηφίζουν».

Διαβάστε επίσης:

«Πάγωσαν» και οι τελευταίοι Νεοδημοκράτες