ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαμιμίκος: Συνταγματική αναθεώρηση και ιδεολογικό μανιφέστο διεύρυνσης του κόμματος

Παπαμιμίκος: Συνταγματική αναθεώρηση και ιδεολογικό μανιφέστο διεύρυνσης του κόμματος

Το ιδεολογικό στίγμα για την επανεκκίνηση της κεντροδεξιάς, τη διεύρυνση της Ν.Δ. και τη μετατροπή της σε ένα σύγχρονο πολιτικό οργανισμό, έδωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να αναληφθεί άμεσα πρωτοβουλία για συνταγματική αναθεώρηση, καθώς και να στηριχθεί η μεσαία τάξη.

Στην ομιλία του στην εκδήλωση για την επέτειο των 40 χρόνων της Ν.Δ, ο κ. Παπαμιμίκος χρησιμοποίησε στίχο του Γιώργου Σεφέρη και είπε χαρακτηριστικά: "Οι πόρτες για όσους δέχονται τις αρχές και τις ιδέες μας, οι πόρτες για όσους βάζουν πλάτη «για να σηκωθούμε λίγο ακόμη ψηλότερα» είναι ανοιχτές". Επισήμανε ότι "από δω και πέρα πρέπει να ανοιχτούμε σε παραγωγικές πολιτικές" και υπογράμμισε: "

Έτσι θα γίνει το άνοιγμά μας στην κοινωνία. Να δημιουργήσουμε νέες ιδέες, νέες αξίες, νέες ηθικές στάσεις και να μετατρέψουμε τη Νέα Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο πολιτικό οργανισμό. Με συγκεκριμένες προτάσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα με ρεαλιστικούς στόχους για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Είμαστε ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός, που ανανεώνεται αλλά και προσαρμόζεται, χωρίς εκπτώσεις αρχών και αξιών. Αν θα έπρεπε να μιλήσουμε παραδοσιακούς πολιτικούς όρους, θα έλεγα ότι οφείλουμε να καλύψουμε όλο το φάσμα ανάμεσα στην παραδοσιακή δεξιά και το σύγχρονο μεταρρυθμιστικό κέντρο". Η διεύρυνση της Ν.Δ. αφορά "όλους τους Έλληνες που πιστεύουν στο μέτρο, τη λογική και την πρόοδο. Που στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις, την ελεύθερη αγορά και τη δημιουργική μετριοπάθεια. Που μπορεί μέχρι σήμερα να μην στήριζαν το ένα ή το άλλο κόμμα, αλλά αναγνωρίζουν την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά και πιστεύουν στο όραμα μας για τη Νέα Ελλάδα."

Ως προς το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης ο κ. Παπαμιμίκος τόνισε:"Σήμερα και πάλι εμείς, με ηγέτη τον Αντώνη Σαμαρά, υλοποιούμε ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς. Και πάνω σ' αυτή τη λογική, πρέπει να πάρουμε άμεσα την πρωτοβουλία ώστε η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική. Κάνει λάθος, όποιος εκτιμά ότι οι μεταρρυθμίσεις αφορούν μόνο την οικονομία."

Ο γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ. έκανε ειδική αναφορά στη μεσαία τάξη, που υπέστη θυσίες, και είπε ότι είναι ανάγκη να στηριχθεί. "Δίνουμε έμφαση σε πολιτικές για τη μεσαία τάξη. Απέναντι σ' αυτούς τους ανθρώπους που για μένα είναι οι πραγματικοί πατριώτες, γιατί κράτησαν με τις θυσίες τους την Ελλάδα όρθια και αποτελούν διαχρονικά τη ραχοκοκαλιά της Νέας Δημοκρατίας."

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Παπαμιμίκος ξενάγησε τον Αντώνη Σαμαρά και τη σύζυγο του Γεωργία στην έκθεση φωτογραφικού υλικού και ντοκουμέντων από τη σαραντάχρονη διαδρομή της Ν.Δ. που λειτούργησε στην είσοδο του ξενοδοχείου "Αθως Παλάς".

Διαβάστε επίσης:

«Πάγωσαν» και οι τελευταίοι Νεοδημοκράτες