ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαράζ συσκέψεων ενόψει τρόικας

Μπαράζ συσκέψεων ενόψει τρόικας

Σειρά επαφών με κορυφαίους υπουργούς έχει από το πρωί ο πρωθυπουργός ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Ελλάδα και της έναρξης της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης μετέβη το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Χαρδούβελης συναντήθηκε με τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση - Νίκο Δένδια, Χαράλαμπο Αθανασίου, Κυριάκο Μητσοτάκη, Γιάννη Μανιάτη και Μάκη Βορίδη - με αντικείμενο τις μνημονιακές εκκρεμότητες, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν αύριο στις 11.30 το πρώτο τετ α τετ με τον κ. Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών, και όπως δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, «αύριο θα ανοίξουν όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης».

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν την προσεχή Τετάρτη με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια (11.30) και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη (15.00). Το απόγευμα της Πέμπτης, θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και την Παρασκευή με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Οι δανειστές εμφανίζονται αποφασισμένοι να πιέσουν για όλες τις μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν (υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα έχει ακόμη να υλοποιήσει 1.000 δράσεις), καθώς αυτή θα είναι η τελευταία αξιολόγηση πριν ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.

Η τρόικα επιμένει να υπολογίζει το δημοσιονομικό κενό του 2015 στα 2 δισ. ευρώ, ενώ επιμένουν για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων αλλά και για νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό -όπου η κυβέρνηση βάζει «βέτο»- αλλά και για νέες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ακόμα και μέσα στο Νοέμβριο!