ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψάχνουν απελπισμένα Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ψάχνουν απελπισμένα Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με την πλάτη στον τοίχο συναντώνται Σαμαράς Βενιζέλος προκειμένου να ανασυντάξουν την στάση τους απέναντί στην τρόικα αν και τα περιθώρια επιλογών τους δεν φαίνεται να είναι αρκετά.

Όπως όλα δείχνουν οι περίφημες «κόκκινες γραμμές» έχουν γίνει κουρελόχαρτα και οι δυο άνδρες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα όσα έχουν συμφωνήσει με τους δανειστές.

Πλέον η συγκυβέρνηση αντί να οδηγεί τις εξελίξεις, σέρνεται πίσω από αυτές. Σαμαράς και Βενιζέλος ξέρουν πολύ καλά ότι θα βρουν τείχος από τους τεχνοκράτες της τρόικας. Επίσης ξέρουν ότι το παιχνίδι είναι χαμένο αφού παρά τις εκκλήσεις που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην κυρία Μέρκελ για πολιτική επίλυση του θέματος, όλα έπεσαν στο κενό.

Η γερμανίδα Καγκελάριος τον παρέπεμψε με τον πιο σκληρό τρόπο στην τρόικα. Αξίζει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι το παιχνίδι έχει χαθεί λίγο πριν το ταξίδι του Παρισίου όπου ο έλληνας πρωθυπουργός διέρρεε στο περιβάλλον του ότι η τρόικα δεν θα ξαναπατήσει το πόδι της στην Ελλάδα.

Αντ’ αυτού η τρόικα όχι μόνο ήρθε στην Αθήνα, αλλά θα πάρει σβάρνα όλα τα υπουργεία και θα ελέγξει τους υπουργούς αν είναι καλοί μαθητές.

Στην σημερινή συνάντηση Σαμαρά και Βενιζέλου ένα από τα πρώτα θέματα της ατζέντας θα είναι οι πρόωρες εκλογές αλλά και τα πρόσωπα που θα πρέπει να προταθούν για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Άλλωστε είναι γνωστό, ότι στο παρασκήνιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε εξουσιοδοτηθεί από τον Σαμαρά για να κάνει τις απαραίτητες επαφές με τα πρόσωπα που από κοινού είχαν συμφωνήσει να βολιδοσκοπήσουν.

Σήμερα ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα των ραντεβού που έχει κάνει με τα πρόσωπα στα οποία προτάθηκε η ΠτΔ.

Ονόματα ακούγονται πολλά μεταξύ των οποίων ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς καθώς και έλληνες καθηγητές πανεπιστημίου που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Κάποιους, τους είδε μυστικά ο Βενιζέλος.

Μέχρι τώρα, επίσημα, κανείς δεν έχει διαψεύσει, ούτε βεβαίως δεν έχει επιβεβαιώσει. Πλην όμως, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του Newsbomb, κανείς από όλους όσοι βολιδοσκοπήθηκαν δεν έχει απαντήσει θετικά.

Αυτό το σενάριο δημιουργεί τεράστιο πονοκέφαλο στο Μαξίμου που βλέπει τη… γη να χάνεται κάτω από τα πόδια του.
Η σημερινή συνάντηση των δυο ανδρών δεν πρόκειται να βγάλει συνταρακτική είδηση.

Όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των ελέγχων που θα κάνει η τρόικα. Σαμαράς και Βενιζέλος θα ζυγίσουν το κλίμα και αναλόγως θα πράξουν σε βάθος χρόνου και αφού προηγηθεί το κρίσιμο ταξίδι στα γραφεία του ΔΝΤ στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε επίσης:

«Θέατρο σκιών» με τις φοροελαφρύνσεις

Κόκκινες γραμμές γιοκ… όλα ανοιχτά! (pics)