ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Η Κ.Ο. καλεί τον Κουβέλη να παραιτηθεί

ΔΗΜΑΡ: Η Κ.Ο. καλεί τον Κουβέλη να παραιτηθεί

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Δημοκρατική Αριστερά με την Κοινοβουλευτική Ομάδα να καλεί τον Πρόεδρο του κόμματος να παραιτηθεί.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής η Κ.Ο. ζήτησε από τον κ. Κουβέλη να μην επιμείνει στην υποψηφιότητά του για την προεδρία, προκειμένου να διευκολύνει τις εξελίξεις στο κόμμα και να ανοίξει το δρόμο για κάποιον άλλο υποψήφιο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών ο Φ. Κουβέλης δεν πρόκειται να κάνει πίσω και θα θέσει υποψηφιότητα, ενώ παράλληλα υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου φέρονται οι βουλευτές Γιάννης Πανούσης και Νίκος Τσούκαλης, ωστόσο δεν έχουν αποφασίσει αν θα δεχτούν να διεκδικήσουν την αρχηγία, καθώς η στάση τους εξαρτάται και από την τελική στάση του κ. Κουβέλη.

Αίσθηση έχει προκαλέσει και η τοποθέτηση του βουλευτή Γιώργου Κυρίτση στο συνέδρο της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος μετά τον Γιάννη Πανούση καταφέρθηκε εναντίον του Φώτη Κουβέλη καλώντας τον να αναλάβει τις ευθύνες του. «Πίστευα πρόεδρε ότι θα έπαιρνες την πρωτοβουλία για μια ομαλή διαδοχή. Δεν βλέπω όμως τίποτα. Έχεις ιστορική ευθύνη. Όχι για τη ΔΗΜΑΡ γιατί έχει τελειώσει, για την Ανανεωτική Αριστερά. Σ΄αυτό το Συνέδριο η απόφαση που θα πάρουμε είτε θα της δώσει την χαριστική βολή είτε θα δώσει ελπίδα για το μέλλον», είπε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Διαβάστε επίσης:

ΔΗΜΑΡ: Αγωνία και προβληματισμός για την επόμενη μέρα

Νέο κόμμα δημιουργεί ο Σπ. Λυκούδης

Κυρίτσης: Να αποχωρήσει όλη η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ