ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινά αύριο η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Ξεκινά αύριο η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Αύριο Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός.

Στις 18:00 είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να αντιστρέψει το κλίμα που είναι εις βάρος του. Σε μια στιγμή που η συγκυβέρνηση βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να «επελαύνει» στις δημοσκοπήσεις και να παίρνει σαφές προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος στρέφονται στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να πάρουν την ψήφο εμπιστοσύνης και να συνεχίσουν ακάθεκτοι το μνημονιακό τους έργο.

Οι συζητήσεις για εθνικές εκλογές έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία τόσο στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΠΑΣΟΚ που αυτή τη στιγμή κλονίζεται και από εσωκομματικά προβλήματα.

Ο Αντώνης Σαμαράς πόνταρε πολλά στην επίσκεψη της τρόικας, θεωρώντας πως αν οι υπουργοί της κυβέρνησης κατάφερναν να φτάσουν σε κάποια συμφωνία για τις φοροελαφρύνσεις και τον προϋπολογισμό του 2015 η κοινή γνώμη θα στρεφόταν υπέρ του. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη ποτέ, αφού η τρόικα δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της σε καμία κυβερνητική πρόταση κι έτσι ο πρωθυπουργός ψάχνει να βρει ένα στήριγμα προκειμένου να πείσει πως η Ελλάδα δε χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής, όταν και θα ξεκινήσει η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης. Τη συζήτηση θα ανοίξει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και να κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα πως σε περίπτωση που έρθει στην εξουσία, η χώρα θα γυρίσει στην κατάσταση που ήταν πριν τα μνημόνια. Φυσικά, για το γεγονός πως η Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης έχει γυρίσει 40 χρόνια πίσω, ούτε λόγος...

Διαβάστε επίσης:

Έκλεψε την παράσταση η Ταμήλου: Προσέφερε τραχανά στην Γ. Σαμαρά