ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βασίλης Κικίλιας απαντά για τα μέτρα της ΔΕΘ

Ο Βασίλης Κικίλιας απαντά για τα μέτρα της ΔΕΘ

Τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στο πλαίσιο της διεξαγωγής της 79ης ΔΕΘ, ανέλυσε με στοιχεία τα οποία διαβίβασε στη Βουλή, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, οι αστυνομικοί που απασχολήθηκαν στην περίοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ήταν 2992. Να σημειωθεί πως η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρισοβελώνη είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Στην τοποθέτησή του, ο Βασίλης Κικίλιας tόνισε πως ο σχεδιασμός «οποίος καταρτίσθηκε με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, χωρίς ασφαλώς να παραβλέπονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, μετακινήθηκαν προς ενίσχυση της ΓΑΔΘ, συνολικά 1.980 αστυνομικοί προερχόμενοι από όμορες Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ακόμα ότι, με τις αστυνομικές δυνάμεις που διατέθηκαν, πάρθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα τάξης που πρέπει να τηρούνται σε δημόσιες συναθροίσεις, εξασφαλίστηκε η ασφάλεια των πολιτών ενώ η τροχαία κατάφερε την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων. Έκανε λόγο για την «ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων στους χώρους της ΔΕΘ, την προστασία έννομων αγαθών των ατόμων, την προάσπιση της κοινωνικοοικονομικής ζωής, την πρόληψη και αποτροπή αξιόποινων πράξεων και εν γένει έκνομων ενεργειών, εκτρόπων ή άλλων ανεπιθύμητων καταστάσεων σε βάρος προσώπων και πραγμάτων».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Κικίλιας, κατά την τέλεση των εγκαινίων της έκθεσης (6.9.2014), λόγω του μεγάλου αριθμού των συναθροίσεων, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και των λοιπών πολιτών, απασχολήθηκαν συνολικά 2.992 αστυνομικοί από Διευθύνσεις εντός και εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στην απάντησή της, η κ. Χρυσοβελώνη ήταν καυστική, αφού ανέφερε πως όλα αυτά τα μέτρα πάρθηκαν για την προστασία των κυβερνόντων: «Οι μετακινήσεις χιλιάδων αστυνομικών μόνο και μόνο για να προστατευθεί ο κ. Σαμαράς από την αγάπη του λαού δεν αποτελούν απλώς άσκοπη ταλαιπωρία του αστυνομικού προσωπικού. Συνιστούν κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους μιας φοβισμένης κυβέρνησης που δεν σέβεται ούτε το κόπο των αστυνομικών ούτε τα χρήματα των φορολογουμένων» τόνισε η ίδια.

Διαβάστε επίσης:

Λεφτά δεν υπάρχουν επειδή κάποιοι τα σκορπούν άσκοπα