ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο αριστερός πειραματισμός θα κάνει την Ελλάδα Αργεντινή

Μητσοτάκης: Ο αριστερός πειραματισμός θα κάνει την Ελλάδα Αργεντινή

Αιχμηρή κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Τι συγκρούεται τελικά; Η ευχέρεια του αντιπολιτευτικού λόγου με τη δυσκολία της κυβερνητικής δράσης. Η μεγάλη ευκολία να ικανοποιείς τους πάντες στα λόγια με το κόστος που αλλάζει αναγκαστικά τις ζωές κάποιων προς το χειρότερο. Ο λαϊκισμός με την υπευθυνότητα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης,.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε των «μεταρρυθμίσεων» και επικαλέστηκε τον μπαμπούλα του «αριστερού πειραματισμού που θα κάνει την Ελλάδα Αργεντινή ή Βενεζουέλα».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη η χάραξη ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης και ενός καινούριου κοινωνικού συμβολαίου, όχι με τους πιστωτές μας, αλλά με τους πολίτες.

«Το τέλος του μνημονίου που έρχεται δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε του κεφαλιού μας. Η χώρα θα υπόκειται σε περιορισμούς που ελέγχουν όλες τις χώρες της ΕΕ», είπε, θυμίζοντας ότι από τη στιγμή που η χώρα θα απεμπλακεί από το μνημόνιο θα πρέπει να δανείζεται από τις αγορές με λογικό επιτόκιο και σε βάθος χρόνου, κάτι που απαιτεί αξιοπιστία.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή - Δείτε Live τη δεύτερη ημέρα συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης