ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σκιές» πάνω από το Υπουργείο Οικονομικών

«Σκιές» πάνω από το Υπουργείο Οικονομικών

Ο Σαμαράς «φόρτωσε» Στουρνάρα – Παπασταύρου στον Χαρδούβελη

Με τις διπλανές θέσεις του αεροπλάνου να «καπαρώνονται» από τον Διοικητή της ΤτΕ και τέως Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Στ. Παπασταύρου αναχωρεί μεθαύριο για την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ, ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Στο πλαίσιο της συνόδου στην Ουάσιγκτον έχει προγραμματιστεί και ολιγόλεπτη συνάντηση Χαρδούβελη – Λαγκάρντ, στην οποία η κυβέρνηση ποντάρει πολλά. Από την αποχώρηση από το πρόγραμμα, μέχρι τη στήριξη για τη διευθέτηση του χρέους.

Τα σύννεφα πάνω από το Υπουργείο Οικονομικών και την ηλεκτρική καρέκλα του Υπουργού έχουν πυκνώσει εδώ και εβδομάδες, άσχετα με το αν ο Γκίκας Χαρδούβελης ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά του.

Σε μυστικό ραντεβού που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, ο Αντ. Σαμαράς παρακάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Σταύρο Παπασταύρου. Θέμα συζήτησης η σύνοδος του ΔΝΤ, το θέμα του χρέους, αλλά και τα τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών μετά την εμπλοκή με την τρόικα για τα «κόκκινα» δάνεια.

Τις προηγούμενες ημέρες, μάλιστα, φάνηκε και η κόντρα ανάμεσα στους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού και στον Γκίκα Χαρδούβελη, άσχετα με το αν στη συνέχεια για να μην δημιουργηθεί εικόνα ρήξης προς τα έξω, βγήκαν ..αγκαζέ.

Κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδας επιβεβαιώνουν σήμερα το μυστικό ραντεβού Σαμαρά- Στουρνάρα – Παπασταύρου, διαψεύδοντας ότι ανατέθηκε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας η ευθύνη των συζητήσεων για το χρέος.

Πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι ερμηνεύουν την κίνηση του πρωθυπουργού, ως ένδειξη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Γ. Στουρνάρα, αλλά και έλλειψης σε αυτό του Γκ. Χαρδούβελη!

Από το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια αντίδραση, έστω και άτυπη, ωστόσο θεωρείται βέβαιος ο εκνευρισμός στην οδό Νίκης.

Άλλωστε, πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέλλον του Γκ. Χαρδούβελη δεν βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών. Για την ακρίβεια, μόλις που βγάζει τον χρόνο!

Διαβάστε επίσης:

«Ανοιχτοί λογαριασμοί» με την τρόικα

Οι τέσσερις «βόμβες» του ΔΝΤ στην κυβέρνηση Σαμαρά!

Ρύθμιση - πακέτο για τα «κόκκινα» δάνεια ζητεί η τρόικα