ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούκος: Σταθερότητα και συνεννόηση προτάσσει το ΠΑΣΟΚ στην κρίσιμη αυτή φάση

Κουτσούκος: Σταθερότητα και συνεννόηση προτάσσει το ΠΑΣΟΚ στην κρίσιμη αυτή φάση

Την ανάγκη για σταθερότητα και συνεννόηση προέταξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, επισημαίνοντας ότι το τετράμηνο που μεσολαβεί μέχρι την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας συμπυκνώνει τις προσπάθειες των τελευταίων πέντε ετών και θα κρίνει και το αποτέλεσμα.

Όπως είπε, τώρα, που βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση, πρέπει να δούμε ότι το τελευταίο διάστημα αυτή η προσπάθεια συμπυκνωμένα αποτυπώνεται στην τελική έκθεση των εταίρων μας, αποτυπώνεται στα stress test των τραπεζών κι έχει να κάνει με την ανοιχτή διαπραγμάτευση για τη βελτίωση των όρων αποπληρωμής και τη βιωσιμότητα του χρέους. Ο κ. Κουτσούκος τόνισε ότι χάρη στα επιτεύγματα της χώρας σήμερα μπορούμε να λύσουμε επείγοντα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, την οικονομία και εν τέλει τους πολίτες, όπως τα «κόκκινα δάνεια», η υπερχρέωση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, η αντιμετώπιση των προβλημάτων των ληξιπρόθεσμων χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία, το πρόβλημα των αυξανόμενων ληξιπρόθεσμων χρεών στις ΔΟΥ.

Πρόσθεσε δε πως υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε θεσμικές αλλαγές και παρεμβάσεις -μέσα από το άνοιγμα των λογαριασμών με τους οικονομικούς εισαγγελείς, για να έχουμε εδώ τις λίστες των φοροφυγάδων και όλων όσων έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό- να αποδώσουν και να γίνουν απτά τα αποτελέσματα στον ελληνικό λαό.

«Θεωρώ ότι αν όλα αυτά πάνε καλά, θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλάμε για επανεκκίνηση της Ελλάδας από το Φλεβάρη και μετά. Προϋπόθεση είναι το ότι θα συνεχιστεί με σταθερότητα αυτή η πορεία» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι τώρα απαιτείται συνεννόηση ώστε όλοι μαζί «να βάλουμε τους όρους της βελτίωσης της εξυπηρέτησης του χρέους».

Διαβάστε ακόμα:

Καταγγελίες Βούτση για «πολιτικό στήσιμο» της συζήτησης

Μπαρμπαρούσης: Κολοβή και παράνομη Βουλή