ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθανασίου: Διαψεύδει τον Καμμένο, για τις αιτιάσεις του περί της αποφυλάκισης Εμμανουήλ

Αθανασίου: Διαψεύδει τον Καμμένο, για τις αιτιάσεις του περί της αποφυλάκισης Εμμανουήλ

Διαψεύδει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου τον Πάνο Καμμένο, για τις αιτιάσεις του περί της αποφυλάκισης του Σωτήρη Εμμανουήλ

Σε διάψευση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τις χθεσινές του αιτιάσεις στην Ολομέλεια της Βουλής, προέβη κατά την αποψινή συνεδρίαση ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Εχθές κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, ο Πάνος Καμμένος είχε υποστηρίξει πως με κυβερνητική ρύθμιση αποφυλακίστηκε το στέλεχος των Ελληνικών Ναυπηγείων, Σωτήρης Εμμανουήλ, που «έπαιρνε και έδινε μίζες για τα υποβρύχια».

«Ο κ. Καμμένος αποσιώπησε την αλήθεια. Το ίδιο έκανε και πέρσι όταν είπε πως κάποιος υπάλληλος της Ζήμενς ήταν ανηψιός μου. Ο Κοινοβουλευτισμός έχει ως μία από τις αρχές του το καθήκον αληθείας. Λυπάμαι πάρα πολύ που ένας πολιτικός αρχηγός παραποίησε την αλήθεια για να δημιουργήσει εντυπώσεις, πως κάποια από τις διατάξεις που φέραμε ήλθε για να εξυπηρετήσει τον κο Εμμανουήλ...» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης και συμπλήρωσε: «Ο κ. Εμμανουήλ δεν αποφυλακίστηκε με τη διάταξη αυτή. Με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αντικαταστάθηκε η προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους. Εξακολουθεί να είναι υπόδικος, δεν αθωώθηκε, δεν απηλλάγη με βούλευμα».

Διαβάστε επίσης:

Bloomberg: Η ψήφος εμπιστοσύνης προσφέρει ανάσα στους επενδυτές