ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Προτεραιότητά μας η προστασία των ομογενών στη Μαριούπολη

Βενιζέλος: Προτεραιότητά μας η προστασία των ομογενών στη Μαριούπολη

Τη λύπη του για το θάνατο ατόμων ελληνικής καταγωγής στο χωριό Σαρτανά της Μαριούπολης εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Βενιζέλος από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη και την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Προτσένκο, «μεταξύ των θυμάτων που έχασαν την ζωή τους από οβίδα πυροβολικού που ερρίφθη, χθες, στο χωριό Σαρτανά, πλησίον της Μαριούπολης, περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν, και άτομα ελληνικής καταγωγής».

«Η στήριξη μας θα είναι άμεση» διαβεβαιώνει ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «στις δύσκολες αυτές ώρες, η Ελληνική Πολιτεία είναι στο πλευρό των ομογενών της Ουκρανίας, ενώ ήδη έχουν δοθεί εντολές στον Γενικό μας Πρόξενο στη Μαριούπολη, όπως παράσχει κάθε δυνατή αρωγή στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή του καθώς και τον τραυματιών».

Καταλήγοντας τονίζει ότι: «η προστασία των ελληνικής καταγωγής πολιτών της Μαριούπολης και της ευρύτερης περιοχής είναι η πρώτη μέριμνά μας. Το ζητούμενο είναι ο σεβασμός της εκεχειρίας και μια εφαρμόσιμη πολιτικοδιπλωματική λύση. Αυτός είναι ο άξονας της πολιτικής μας ευθύς εξαρχής, τόσο στο πλαίσιο του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΟΑΣΕ και όλων των Διεθνών Οργανισμών, όσο και διμερώς».

Διαβάστε ακόμα:

Βενιζέλος για χρηματιστήριο: Βλέπουμε σκηνές από ένα μέλλον, που πρέπει να αποφύγουμε

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων