ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Τυχοδιώκτης ο Σαμαράς!»

ΣΥΡΙΖΑ: «Τυχοδιώκτης ο Σαμαράς!»

«Η ίδια η τρόικα διέψευσε την έξοδο από το μνημόνιο» λένε στην Κουμουνδούρου και εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στη ΝΔ

Με τα πιο σκληρά λόγια μιλούν στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Αντώνη Σαμαρά στρέφοντας τα βέλη εναντίον του σε προσωπικό επίπεδο. Μάλιστα τον χαρακτηρίζουν τυχοδιώκτη αφού όπως λένε: «Ο τυχοδιωκτισμός και η έλλειψη πολιτικής ευθύνης εκ μέρους του είναι γνωστά από τον τρόπο που έχει διαχειριστεί το «Μακεδονικό», τον τρόπο που έχει μετατραπεί από πολέμιος του μνημονίου σε πιο καλός μαθητής του και από τον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι στενότεροι συνεργάτες του το φαινόμενο της ΧΑ».

Στο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι η μετάβαση σε μια δημοκρατική κυβέρνηση έχει προεξοφληθεί και από την αγορά και από την κοινωνία και ζητούν από τον πρωθυπουργό να σταματήσει να τρομοκρατεί – όπως λένε – τη χώρα με τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπορεί αυτές οι δηλώσεις να μην έχουν παρά ελάχιστη πολιτική επίδραση στο εσωτερικό της χώρας γιατί ο κόσμος γνωρίζει την πολιτική ποιότητα αυτών που τις κάνουν. Όμως, στο εξωτερικό διαβάζονται επιγραμματικά ως δηλώσεις ανώτερων στελεχών που αναφέρονται - στα σοβαρά - στο ενδεχόμενο τραπεζικής κατάρρευσης (ελπίζουμε να έχουν γίνει γνωστοί και εκεί)» λένε τα στελέχη του Αλέξη Τσίπρα και τονίζουν ότι αυτό είναι ανεύθυνη στάση από την πλευρά των κυβερνητικών στελεχών.

Όπως λένε οι συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα απαντώντας στις κατηγορίες του Σαμαρά ότι ο Τσίπρας ευθύνεται για την αντίδραση των αγορών:

«Οι αγορές δεν περίμεναν από τον ΣΥΡΙΖΑ να πληροφορηθούν ότι τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης ευθύνονται για την εκτεταμένη οικονομικό - πολιτική διαπλοκή που υπάρχει στην χώρα για δεκαετίες».

Παράλληλα στην Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν την πορεία των αγορών την τελευταία περίοδο:

«Το χρηματιστήριο ξεπέρασε τα επίπεδα των 1300 μονάδων στις αρχές καλοκαιριού (παρά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές) και κινήθηκε κοντά στις 1200 μονάδες στις αρχές του Σεπτεμβρίου (παρόλα τα πρώτα γκάλοπ που έδειξαν διεύρυνση της ψαλίδας). Αντίστοιχα, το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων παράμενε σε πολύ χαμηλά επίπεδα στις αρχές Σεπτεμβρίου (5,56% στις 8/9). Η αρνητική πορεία των δεικτών ξεκίνησε με την επιμονή των διαρροών του σχεδίου του «τέλους του μνημονίου» από το Μαξίμου. Εντάθηκε μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κατά τη συνάντηση με την κ Μέρκελ (άνοδος του επιτοκίου στο 6,23% στις 24/9) και κορυφώθηκε την περασμένη Τρίτη μετά τη σκλήρυνση της στάσης του Eurogroup και την ανάλογη στάση που τηρήθηκε από το ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον», ενώ τέλος για άλλη μια φορά ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν καμία συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Διαβάστε επίσης:

Αντισυνταγματικά οποιαδήποτε «μαγειρέματα» για τους 180!

Die Welt: «Ο Σαμαράς χρειάζεται επιτυχίες σε πολιτικό πεδίο»