ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Δεν ψηφίζω Πρόεδρο Δημοκρατίας ακόμα και αν είναι ο Καραμανλής

Νικολόπουλος: Δεν ψηφίζω Πρόεδρο Δημοκρατίας ακόμα και αν είναι ο Καραμανλής

-Για όλους και για όλα μίλησε ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος

-Τι είπε για τον Σαμαρά, τον Καραμανλή, τα "κόκκινα" δάνεια, την «υπόθεση Σπυράκη», την εκλογή Προέδρου, αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Το ραντεβού με τον κ. Ν. Νικολόπουλο το είχαμε δώσει στο γραφείο του απέναντι από τη Βουλή.

Μια μεγάλη αφίσα του ίδιου με τον Κώστα Καραμανλή στην είσοδο του γραφείου μας καλωσόρισε και μας προϊδέασε για τις πεποιθήσεις του.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης διαπιστώσαμε πως πρόκειται για έναν πολιτικό γαλουχημένο με τις αξίες του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή και ένθερμο υποστηρικτή της κοινωνικής κεντροδεξιάς και όχι – όπως λέει και ο ίδιος – της δεξιάς του Σαμαρά, των τραπεζών και των δανειστών.

Ο κ. Νικολόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr και στον Βασίλη Σκουλαράκο σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκε σε όλους και σε όλα.

Ο κ. Νικολόπουλος έστρεψε τα βέλη του κατά της δικομματικής κυβέρνησης, υπεραμύνθηκε της αποφάσεως να φύγει από εκείνη μετά το πρώτο ραντεβού με τους δανειστές και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει οποιοδήποτε πρόσωπο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Παράλληλα επεσήμανε πως θα πάει στη Δικαιοσύνη για τα χρήματα που όπως υποστήριξε η Μαρία Σπυράκη ήρθαν με αεροπλάνα στην Ελλάδα και επανέλαβε πως δεν πρόκειατι να πει «ναι» σε κανέναν προσκλητήριο Σαμαρά για επανένωση τηες Κεντροδεξιάς.

Τι υποστήριξε για το ζήτημα του χρέους, τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το τεράστιο ζήτημα των “κόκκινων” δανείων.

Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Νικολόπουλου:

Κύριε Νικολόπουλε, είχατε την γενναιότητα να φύγετε εγκαίρως από την κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτά που έχει διαπράξει η δικομματική όλη αυτή την περίοδο θεωρείται ότι δικαιώνουν την απόφασή σας;

Είναι οξύμωρο αυτό. Δεν νοιώθω καθόλου ευχάριστα όταν μου λένε ότι δικαιώθηκα, γιατί θα ήταν προτιμότερο να είχα διαψευσθεί. Μία μέρα μετά την παραίτησή μου πραγματοποίησα μία ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρα και εκεί εξήγησα όσα είδα και άκουσα κατά την μία και μοναδική συνάντησή μου με την τρόικα. Δεν είπα μόνο ποιες εντολές μου έδωσε ο Α. Σαμαράς, κόντρα σε όσα είχαμε δεσμευτεί και εκείνος και εγώ, αλλά είπα όλες τις απαιτήσεις των ξένων δανειστών – δυναστών, όπως τις άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά. Υπάρχει το βίντεο που έλεγε τι θα γίνει κάθε μήνα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν αληθινά όσα τους έλεγα ότι θα ακολουθήσουν. Εάν δεν φύγει γρήγορα αυτή η κυβέρνηση τότε θα έχουμε μια δυνατότητα που δεν την είχαν οι άνθρωποι όσο ζούσαν σε αυτό τον κόσμο: να δούμε την κόλαση!

Η κυβέρνηση ωστόσο την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε “στεγνή” που λέμε από τη Βουλή και την ψήφο εμπιστοσύνης. Πολλοί είπαν πως αυτό ήταν το κύκνειο άσμα της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Ποια είναι η δική σας εκτίμηση;

Είναι λίγο αστείο όλο αυτό. Η κυβέρνηση κάλεσε στο μαντρί τα πρόβατα για να τα μετρήσει, περί αυτού πρόκειται. Εάν πήγε να μετρήσει δυνάμεις ενόψει εκλογής προέδρου τότε πήρε την απάντηση. Εάν έχει 120 η αντιπολίτευση δεν βγαίνει πρόεδρος. Και η αντιπολίτευση έδειξε ότι έχει 131. Άρα έχει τελειώσει το έργο. Η κυβέρνηση πήγε στην ψήφο εμπιστοσύνης για μαλλί και βγήκε κουρεμένη. Ήταν ένας εξυπναδικισμός, φτηνοί τακτικισμοί που ακολουθεί τον τελευταίο καιρό η τραμπαλοπαρέα του Μαξίμου στα μικρά και στα μεγάλα θέματα. Κάποιοι το θεώρησαν έξυπνη κίνηση… ή πολλοί ανόητοι είναι ή παίρνουν πολύ καλό μισθό. Ξέρετε είναι πολλοί οι γελωτοποιοί στην αυλή του Μαξίμου που διασκεδάζουν τον ηγεμόνα… γιατί τώρα τελευταία έφυγε και ο ψυχίατρος από το Μαξίμου ο κ. Βαρτζόπουλος.

2

Πάμε λοιπόν σε πρόωρες εκλογές, είτε τώρα είτε τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα. Θεωρείται ότι η αυτοδυναμία είναι εφικτή και αν όχι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είστε διατεθειμένοι να συνεργαστείτε και με ποιους όρους;

Είτε υπάρξει αυτοδυναμία είτε όχι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Πάνος ο Καμμένος και όσοι από εμάς κάνουμε αυτή τη μεγάλη αντιμνημονιακή συμμαχία θα πάρουν το μερτικό που τους ανήκει για την αυριανή διακυβέρνηση της χώρας, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να λέει το ίδιο και μετεκλογικά, ότι δηλαδή θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση με περισσότερα πολιτικά κόμματα, ακόμα και αν έχει αυτοδυναμία. Άρα, ναι θα συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον μπουν στο ράφι και αυτά που μα χωρίζουν.

Αν ο Τσίπρας τα… γυρίσει στο θέμα του χρέους;

Δεν αποκλείεται. Τότε τα πράγματα αλλάζουν… Όποιος κάηκε στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι. Εγώ λοιπόν όντας στα ανώτατα όργανα της ΝΔ για πολλά χρόνια, ποτέ δεν περίμενα ότι ο ίδιος άνθρωπος θα μπορούσε να γίνει από αντιμνημονιακός, φουλ μνημονιακός. Άρα λοιπόν αυτά που κάνω σήμερα στον Α. Σαμαρά φανταστείτε πώς θα είναι στον Α. Τσίπρα. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συνεργαστούμε η Κεντροδεξιά με την Αριστερά. Για όσους λοιπόν υποκριτικά κλαίνε, θυμάμαι πόσο καλά τα πήγε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με το Χαρίλαο Φλωράκη, η ΝΔ με το ΚΚΕ. Τότε δεν παραπονιόταν κανένας, τώρα δήθεν τους ξύνισε το γιαούρτι. Τώρα υπάρχει ποιο σοβαρός λόγος από τότε: Η απελευθέρωση της πατρίδος από τους ξένους δανειστές αλλά και την κοινωνική απελευθέρωση.

3

Βλέπουμε μια δημοσκοπική πτώση στους Ανεξάρτητους Έλληνες; Πού πιστεύεται ότι οφείλεται;

Είναι πολλοί οι λόγοι. Είμαι λίγο καιρό στην καινούρια αυτή συμμαχία. Έχω διατυπώσει πολλές φορές τις απόψεις μου στον Πάνο Καμμένο και νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά και περισσότερη επικοινωνία με τον κόσμο, να δείξουμε ότι εμείς μπορούμε να κάνουμε ότι έκανε και ο Γκένσερ στη Γερμανία, ο οποίος συγκυβερνούσε με 3%, 4% και 5%.

Ψηφίστηκε και στην Βουλή την Πέμπτη η νέα Γ.Γ. Εσόδων κ. Αι. Σαββαίδου. Ήσασταν εισηγητής στο Ν/Σ. Τι έχετε να πείτε;

Η συζήτηση του διορισμού έγινε μόνον για επικοινωνιακούς λόγους αφού υπάρχει: «Ο μνημονιακός νόμος 4093, που προέβλεπε κατ΄ εντολή της Τρόικα, διορίστηκε, ο κ. Χάρης Θεοχάρης, τον οποίον «παραίτησαν». Γιατί του χρέωσαν οι κυβερνητικοί βουλευτές και ο Αντώνης Σαμαράς την ήττα των Ευρωεκλογών.Δεν έγινε όμως και ποτέ απολογισμός του έργου του. Ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων υπήρξε το «μακρύ χέρι» των ξένων δυναστών και ο «προνομιακός συνομιλητής τους».

Επί των ημερών του κ. Θεοχάρη, έγιναν «κατασχέσεις ακόμα και μικροποσών» (για δέκα ευρώ κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς), αλλά όμως ποτέ δεν έδειξε τον ίδιο ζήλο στο διακεκαυμένο, μέγα ζήτημα της αξιοποίησης των λιστών της Τράπεζας της Ελλάδος (εμβάσματα στις τράπεζες του Εξωτερικού), καθώς και των λιστών φοροφυγάδων (Λαγκάρντ, Νικολούδη κλπ). Δεν θέλησε ή δεν τον άφησαν να πιάσει «μεγάλα ψάρια»; Ένας απολογισμός της κακιάς ώρας.

Για αυτό εμείς αξιολογήσαμε ως ελάχιστα έως και μηδαμινά, τα αποτελέσματα του εξαναγκασθέντος σε παραίτηση Γεν. Γραμματέα Εσόδων. Ο παλιός αλλά και η νέα Γραμματέας, δυστυχώς δεν έχουν να επιδείξουν κανένα αξιόλογο έργο.

Πρόκειται για μία Γενική Γραμματέα, τόνισε, η οποία χθες αλλά και σήμερα, έγινε για να εφαρμόζει την μνημονιακή πολιτική.

Συνοψίζοντας τον απολογισμό του έργου της Γ.Γ. Εσόδων, έχουμε:

1. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη τι έχει εισπραχθεί από τον ΕΝΦΙΑ !!!

2. Παραμένουν οι δυσλειτουργίες στο TAXISNET !!!

3. Το νέο σύστημα απόδοσης ΦΠΑ (αποδίδω μόνον ότι εισπράττω) κατόρθωσε να μην είναι ελκυστικό για τις επιχειρήσεις, αφού τελικά εντάχθηκε ποσοστό μικρότερο του 1% !!!

4. Συνεχίζουν να χρεώνονται με ΕΝΦΙΑ οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς !!!

5. Συνεχίζει το αλαλούμ με την φορολόγηση των παροχών σε είδος στους υπαλλήλους !!!

6. Δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι εγκύκλιοι για τους παρακρατούμενους φόρους των συναλλαγών και οι επιχειρήσεις δεν γνωρίζουν τι πρέπει να πράξουν !!!

4

Στην ατζέντα της η κυβέρνηση έχει ως πρωταρχικό σχέδιο να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια μέχρι το τέλος του χρόνου. Άλλωστε και ο πρωθυπουργός το τονίζει αυτό σε κάθε του εμφάνιση. Βγαίνουμε τελικά από τα μνημόνια;

Γελάνε και κρατούν την κοιλιά τους οι Ευρωπαίοι με αυτά που λέει ο Σαμαράς. Δεν μπορούν καταλάβουν πώς είναι δυνατόν ο Σαμαράς να λέει τέτοια τερατώδη ψέματα. Θα σας αποκαλύψω σήμερα κάτι: Ο Τόμσεν κατά την σύσκεψη εκείνη την πρώτη στο υπουργείο Εργασίας, όταν πήρε τις ομολογίες και τις υποσχέσεις από τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, ότι προέχουν οι μνημονιακές μας δεσμεύσεις έναντι των προεκλογικών και μετεκλογικών μας δεσμεύσεων απέναντι στο λαό, σήκωσε το συμβόλαιο με τις υπογραφές των Σαμαρα, Βενιζέλου και Κουβέλη και δυνατά αναρωτήθηκε: «Και γιατί έπρεπε οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί να λένε τέτοια ψέματα στο ελληνικό λαό;». Τότε ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Αντιλαμβάνεστε ότι και σήμερα αυτή είναι η απάντησή μου. Ο Σαμαράς λοιπόν θυμίζει το ανέκδοτο του λαγού με το λιοντάρι. Οι δανειστές το είπαν ξεκάθαρα: «Έχετε πολλή δουλειά ακόμα». Άρα, όλα είναι αστεϊσμοί.

Παίρνετε όρκο ότι ο Τσίπρας θα κάνει όλα όσα δεν έκανε ο Σαμαράς;

Όρκο δεν παίρνω, αλλά παίρνω το ρίσκο. Ναι, θα συνεργαστούμε με εκείνες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις που θα λειτουργήσουν αντισυμβατικά. Με ότι σημαίνει αυτό. Έχει ρίσκο. Και οι πολίτες που θα μας ψηφίσουν ξέρουν ότι θα πάρουν ρίσκο. Αν δεν θέλουμε ρίσκο, μένουμε στη δουλεία μας, με τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά, υποτακτικοί και προσκυνημένοι. Μια ανώμαλη εποχή θέλει και αντισυμβατικές λύσεις. Ξέρετε τι μου είπε ο Σαμαράς; Στα τέσσερα. Θέλει ο ελληνικός λαός να μείνει στα τέσσερα, όσοι θέλουν να μείνουν στα τέσσερα. Όσοι δεν θέλουν, θα πάρουμε το ρίσκο και θα παλέψουμε.

Εσείς στους Ανεξάρτητους Έλληνες επιμένετε στη διαγραφή του χρέους;

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η θέση του Π. Καμμένου έχει δικαιωθεί πολλές φορές και από τους ίδιους τους δανειστές. Σας θυμίζω ότι το ΔΝΤ τα τελευταία δύο χρόνια μιλά για γενναίο κούρεμα του χρέους. Ο κ. Καμμένος λέει όμως και κάτι διαφορετικό, λέει για το επονείδιστο χρέος. Άλλα δεν προβάλλεται και από κανένα Megaλο κανάλι και από κανένα από τα λοιπά κανάλια των «νταβατζήδων» που έλεγε και ο Καραμανλής. Ο κ. Καμμένος λοιπόν ζήτησε τις δανειακές συμβάσεις στη Βουλή, για να δούμε τι χρωστάμε ρε αδερφέ. Και δεν τις καταθέτουν; Είναι δυνατόν; Με βάζεις να πληρώνω κάθε μέρα και δεν ξέρω τι χρωστάω; Να ξαναδούμε το χρέος ρε παιδιά. Τι χρωστάμε, πόσο τόκο μας βάζουν; Και κάτι ακόμα: Βγήκε η Μαρία Σπυράκη και είπε ότι ήρθαν χρήματα με τα αεροπλάνα και κανένας εισαγγελέας δεν παρενέβη. Τις επόμενες μέρες θα πάω στον εισαγγελέα και θα ρωτήσω, αυτά τα λεφτά με το τσουβάλι ποιος τα παρέλαβε; Ήταν άνθρωποι εκεί στην Ελευσίνα και μετράγανε τα 500ευρα; Σε σάκους ήρθαν; Με το κιλό; Πώς; Με ποιες συμβάσεις; Πώς ήρθαν αυτά τα λεφτά; Υπογράψαμε και άλλα δάνεια και ήρθανε; Δεν μας απάντησε κανείς γι’ αυτά. Γι’ αυτά όλα εγώ πάω στους οικονομικούς εισαγγελείς και ζητώ να καλέσει τόσο την κ. Σπυράκη όσο και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Στην Τράπεζα της Ελλάδος; Πόσα ήρθανε; Ποιος υπέγραψε; Βάσει ποιων δανειακών συμβάσεων; Μας τα χαρίσανε; Μαύρο χρήμα μήπως ήταν; Ποιος έκανε αυτή την παραγγελία; Έτσι διακινούνται τα χρήματα, με αεροπλάνα και ελικόπτερα; Άρα, είναι ψεκασμένος ο Καμμένος που ζητάει αυτά τα στοιχεία; Που λέει το πιο απλό, να μετρήσουμε πόσα χρωστάμε. Το ξέρετε ότι ο προϋπολογισμός κρύβει σχέδια για πληρωμή τόκων από τους πολίτες ύψους 8 – 9 δισ. ευρώ;

5

Ο κ. Σαμαράς στην Βουλή ζήτησε από το Σώμα εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Επιμένετε ότι δεν θα συναινέσετε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας;

Ακόμα και ο Κώστας ο Καραμανλής να είναι υποψήφιος, το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουμε. Δεν είναι πρωτοφανές. Όταν ο Α. Παπανδρέου έλεγε πως θα προτείνει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή , προ του Χρ. Σαρτζετάκη, ο Μητσοτάκης απάντησε πως «τον Καραμανλή θα τον ψηφίσουμε εμείς. Τώρα πρέπει να ρίξουμε εσένα γιατί κάνεις κακό στον τόπο». Και πραγματικά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον ψήφισε ο Μητσοτάκης και φυσικά εγώ ως βουλευτής. Το ίδιο έγινε και με τον Έβερτ. Δηλαδή με τους αρχηγούς της πραγματικής ΝΔ και όχι της σημερινής γενόσιμης.

Στο προσκλητήριο Σαμαρά για τη μεγάλη Κεντροδεξιά, τι απαντάτε;

Ποιο προσκλητήριο; Ποιανού; Μας προσκαλεί για ποιο λόγο; Για να έχουμε του χρόνου 1 δις επιπλέον βάρη φορολογίας όπως λέει στον προϋπολογισμό; Για να έχουμε μισό εκατομμύριο λιγότερες κοινωνικές δαπάνες; Για να χαρίσει και τα άλλα δημόσια νοσοκομεία στις τράπεζες, όπως έκανε με το «Ερρίκος Ντυνάν»; Για ποιο λόγο; Σε προσκλητήριο να πάμε; Στο μεγάλο πάρτι για να σβήσει τα 350 εκατομμύρια των δύο δημοσιογραφικών οργανισμών; Και όταν τους λες κουρέψτε και τα στεγαστικά δάνεια, σε αποκαλούν λαϊκιστή. Για να κουρέψουν 350 εκατομμύρια των δύο μεγάλων βαρόνων του Τύπου έχουν. Για να δώσουν του Λάτση το Ελληνικό έχουν. Γι’ αυτό το προσκλητήριο μου λέτε;

Έχετε ξεκινήσει και μια εκστρατεία ενημέρωσης για τον ΕΝΦΙΑ. Υπάρχει ανταπόκριση; Με τα κόκκινα δάνεια των πολιτών τι θα γίνει;

Οι άνθρωποι υλοποιούν ένα σχέδιο. Και το σχέδιο θέλει μέχρι τέλος Δεκέμβρη να μην ισχύει ο νόμος Κατσέλη. Ποιος τον ψήφισε τον νόμο Κατσελη, η Βουλή δεν τον ψήφισε; Άρα δεν θα μπορούσε να τον παρατείνει για ακόμα 2,3,4,14 χρόνια; Γιατί λοιπόν λέει τον Δεκέμβρη τέλος; Γιατί λένε να βγούνε σε πλειστηριασμούς όσοι χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία, σε στεγαστικά, στο δημόσιο κλπ; Γιατί δεν λένε αυτό που λέει ο Καμμένος και ο Τσίπρας; «Κύριοι την πρώτη κατοικία δεν μπορείτε να την αγγίξετε». Δεν έχει δικαίωμα η Βουλή; Επί Κώστα Καραμανλή κουρέψαμε τα αγροτικά δάνεια. Δεν κόψαμε τα πανωτόκια σε όλους τους αγρότες; Ο Κώστας Καραμανλής είπε τότε πως «ναι, είναι ευαίσθητη κοινωνική ομάδα και πρέπει να τους βοηθήσουμε». Γιατί αυτός ήταν κανονικός καραμανλικός της κοινωνικής κεντροδεξιάς και όχι των αγορών και των κορακιών, όπως Σαμαράς. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος μας πήραν την καρδιά και την πετάξανε στα κοράκια τότε. Κλαίγονται συνεχώς ότι δεν τους αφήνουν οι δανειστές να προχωρήσουν σε κοινωνικές παροχές, να μην ελαφρύνουν τη φορολογία. Μας λένε πάντα τις τους λένε οι δανειστές, δεν μας είπαν ποτέ τι τους είπε η πατρίδα, τι είπε ο λαός, τι είπε η κοινωνική τους συνείδηση; Τι Βουλή είναι αυτή; Ας γράψουν απέξω ότι είναι Βουλή των δανειστών. Αυτά είναι των αφελών. Αυτά τα λένε οι «ντερμπρντέρηδες», οι «Μπάμπηδες», οι «πορτοσάλτιδες». Αλλά εκείνοι πληρώνονται και καλά για να τα λένε.

Ανήκετε σε εκείνους που προτείνουν οικουμενική κυβέρνηση;

Οικουμενική κυβέρνηση με ποιους; Με τους εκπροσώπους των δανειστών. Οικουμενική κυβέρνηση τι λέτε αυτή; Αν όμως εννοείται οικουμενική κυβέρνηση με αυτούς που θέλουν να φέρουν την απελευθέρωση στον τόπο και θέλουν να πάνε στη φυλακή αυτούς που τα έχουν φάει, όσους θέλουν πραγματικά να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, τότε ναι, είμαι και ‘γω υπέρ μιας οικουμενικής. Όσοι από την συγκυβέρνηση μιλούν για οικουμενική, αναζητούν σωσίβιο. Όποιος όμως περάσει αυτή τη γέφυρα, δεν θα έχει γέφυρα για το αύριο. Δεν υπάρχουν σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση, ροζ συννεφάκια και ελάτε να τα βρούμε. Η θα πάμε προς την Ανατολή ή προς τη Δύση. Δεν γίνονται αυτά. Αυτά τα λένε τα κανάλια της διαπλοκής. Οι οποίοι άνθρωποι περνάνε καλά. Οι μεγαλοεργολάβοι που κοιτούν το συμφέρον τους. Στην κυβέρνηση λοιπόν έχουν γίνει οι μπάτλερ των μεγαλοεργολάβων και δεν ντρέπονται. Δεν θέλουμε τα δώρα τους και την αγαθοεργία τους στα νοσοκομεία κλπ, θέλουμε να πληρώνουν τους φόρους τους. Όλοι αυτοί οι απατεώνες. Άρα λοιπόν για ποια οικουμενική κυβέρνηση μιλάνε; Για αυτή που θα τους βγάλει λάδι; Όπως ο Σαμαράς πήγε με το Βενιζέλος για το καλό της Ελλάδας ή για να μην πάνε στη φυλακή οι Πασόκοι; Δεν θα φτάσει η ειδική πτέρυγα του Κορυδαλλού για όσους συνεργάστηκαν συνειδητά με τους δανειστές. Όπως ο Σαμαράς που συνεργάστηκε συνειδητά γιατί πήγε στην Μέρκελ λέγοντας «δεν ήξερα όταν παρουσίαζα τα Ζάππεια». Ήταν μικρός ο Αντώνης προεκλογικά και μεγάλωσε μετά…

Με τα σκάνδαλα που έχουν μπει στο «συρτάρι», τι θα γίνει; Θα αποδοθούν επιτέλους ευθύνες; Θα πληρώσουν οι υπεύθυνοι;

Εγώ δεν θα περιμένω να έρθει ο Τσίπρας. Έχω πάει πάνω από 100 μηνυτήριες αναφορές σαν Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα με στοιχεία στον εισαγγελέα. Τώρα που η κ. Κουτζαμάνη άνοιξε την έρευνα για τον κ. Σκουρλέτη θέλω να τη βοηθήσω. Της πήγα λοιπόν στοιχεία για να της θυμίσω πώς γίνεται ο… κουμπαράς. Την παρεκάλεσα να καλέσει τον Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος αποκάλυψε πως ο Συμπιλίδης εισέπραξε τριάκοντα αργύρια για να ρίξει τον μπαμπά του. Δεν πρέπει να τον καλέσει; Ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει για έναν κύριο «κοκαλιάρη» που είχε δώσει τσουβάλια λεφτά για να τον ρίξουν. Υπάρχουν λοιπόν πάρα πολλές υποθέσεις που πρέπει να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης:

Κουρουμπλής: Εδώ και τώρα κούρεμα των «κόκκινων» δανείων