Κεφαλογιάννης: Με τις ενέργειές της η Τουρκία δυναμιτίζει την ευρωπαϊκή της πορεία

Κεφαλογιάννης: Με τις ενέργειές της η Τουρκία δυναμιτίζει την ευρωπαϊκή της πορεία

Τις τουρκικές παραβιάσεις στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) που είναι και ΑΟΖ της ΕΕ, στάση που δημιουργεί αρνητικό κλίμα για την Τουρκία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επεσήμανε ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης στον Επίτροπο, αρμόδιο για τη Διεύρυνση και την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, Στέφαν Φούλε, με τον οποίο συναντήθηκε στο Στρασβούργο.

Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε και σε θέματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, στην πρόοδο στους δημοκρατικούς της θεσμούς, στα θέματα της ελευθερίας του Τύπου, στην ελευθερία της έκφρασης, καθώς και στα δικαιώματα των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα σχετικά με τη διεύρυνση της ΕΕ με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων (Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, πΓΔΜ, κτλ)

Ο κ. Κεφαλογιάννης μετά την συνάντηση δήλωσε:
«Οι προκλήσεις της Τουρκίας συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με τις ενέργειές της, η ίδια η Τουρκία δυναμιτίζει την ευρωπαϊκή της πορεία και επιπλέον υπονομεύει την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Προχωράει σε καταγγελία της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (pics-vid)