ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σαμαρά με τον πρόεδρο της Αυστρίας Χάινς Φίσερ

Συνάντηση Σαμαρά με τον πρόεδρο της Αυστρίας Χάινς Φίσερ

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Αυστρίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση ήταν εφ’ όλης της ύλης και έγινε σε θερμό κλίμα.

Ο Πρόεδρος της Αυστρίας ήταν ιδιαίτερα ενημερωμένος για την Ελλάδα και θυμήθηκε ότι στο σχολείο είχε διδαχτεί κλασική παιδεία και την αρχαία ελληνική ιστορία.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι κ.κ Σαμαράς και Φίσερ συζήτησαν για τα θέματα της οικονομίας και ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Αυστρίας για τη μεγάλη πρόοδο της χώρας στις μεταρρυθμίσεις και στην ανταγωνιστικότητα. Και οι δυο έκαναν ειδική αναφορά στον τουρισμό και κυρίως στη μεγάλη ροή αυστριακών τουριστών στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Αυστρίας ενημέρωσε, από την πλευρά του, για την κατάσταση στη χώρα του και για τις προσπάθειες του αυστριακού κράτους να κρατήσει τα ελλείμματα κάτω από 3%. Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για τις πολύ καλές σχέσεις των δυο χωρών και τις π

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς είπε στον κ. Φίσερ ότι κάνουμε τα τελευταία βήματα για να βγούμε από την ύφεση, που έχει κρατήσει πάνω από έξι χρόνια και πως έχουμε κάνει τις περισσότερες και μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις, που έχουν γίνει ποτέ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού τις οποίες ο κ. Φισερ αναγνώρισε, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται σε θετική πορεία.

Ακόμη ανέλυσαν τα θέματα της διεθνούς σκηνής, με αναφορές σε όλες τις φλεγόμενες περιοχές, στην Ουκρανία, στο θέμα του "λεγόμενου ισλαμικού κράτους" και βέβαια στο Κυπριακό. Μίλησαν, τέλος, και για τα θέματα της παράνομης μετανάστευσης.