Λήψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας ζητά το ΚΚΕ

Λήψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας ζητά το ΚΚΕ

Σε διεκδίκηση και αγώνα για να παρθούν άμεσα επείγοντα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας καλεί η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.

«Ο χειμώνας είναι μπροστά, προέχει να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Το ΚΚΕ ζητά να δοθεί άμεσα έκτακτη ενίσχυση στους Δήμους από τον κρατικό προϋπολογισμό για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες αντιπλημμυρικής θωράκισης, ενώ επισημαίνει ότι οι καταστροφές από τις πλημμύρες είναι «το αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων, των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών που στήριζαν τόσα χρόνια τα κόμματα της ΕΕ. Πολιτική που συνεχίζεται: Προκλητική χρηματοδότηση στους μεγαλοεπιχειρηματίες, ευρωπαϊκά κονδύλια για πανάκριβα έργα βιτρίνας («βιοκλιματικές» αναπλάσεις, «περιβαλλοντικούς» ποδηλατοδρόμους κ.α.), την ίδια στιγμή που δεν χρηματοδοτούν έργα για τις αναγκαίες υποδομές στις εργατικές λαϊκές συνοικίες».

Αναφορικά με τους πληγέντες, το ΚΚΕ απαιτεί από την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ την λήψη των εξής επειγόντων μέτρων:

•    Έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες τους.

•    Καταγραφή, άμεση αποζημίωση για την αποκατάσταση των ζημιών για τις κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις.

•    Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.

•    Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες.

•    Κατάργηση του απαράδεκτου ΕΝΦΙΑ και επιστροφή όσων δόσεων έχουν πληρωθεί.

Τέλος, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε οργάνωση στα σωματεία, τους συλλόγους και τις λαϊκές επιτροπές για διεκδίκηση της προστασίας της ζωής τους.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικές εικόνες από το σούπερ μάρκετ στο Ίλιον (pics)