Στην πληγείσα περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς ο Π. Λαφαζάνης

Στην πληγείσα περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς ο Π. Λαφαζάνης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής μεγάλου κλιμακίου στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο (25/10) την βαρύτατα πληγείσα από τις πλημμύρες περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς (Άγιοι Ανάργυροι).

Μετά την επίσκεψη, την επί τόπου ενημέρωση και τη συζήτηση που είχε με τους πληγέντες, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:

Όπως βλέπετε η περιοχή αυτή έχει υποστεί από την πλημμύρα πολύ μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, σε μαγαζιά και αυτοκίνητα. Οι καταστροφές σε πολλές περιπτώσεις είναι, μάλιστα, ολοκληρωτικές, με ανθρώπους και οικογένειες να έχουν χάσει πλήρως την περιουσία τους και την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Δυστυχώς, οι τραγωδίες με τις πλημμύρες σε αυτήν την περιοχή δεν είναι συγκυριακό αλλά διαχρονικό φαινόμενο. Η περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς έχει πληγεί πολλές φορές στο παρελθόν. Οι άνθρωποι εδώ ζουν με τον εφιάλτη των δυνατών βροχοπτώσεων.

Η πολιτική ολιγωρία και η ανευθυνότητα δεν μπορεί να συνεχιστούν άλλο. Χρειάζεται άμεσα να εκπονηθεί μελέτη και να κατασκευασθεί εδώ και τώρα ένα μεγάλο και αποτελεσματικό αντιπλημμυρικό έργο που θα προστατεύσει και θα θωρακίσει την περιοχή, πριν θρηνήσουμε θύματα, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν.

Και ασφαλώς χρειάζεται πάραυτα, χωρίς καμμία καθυστέρηση, να καταγραφούν τις αμέσως επόμενες μέρες οι ζημιές και να αποζημιωθούν πλήρως, χωρίς γραφειοκρατικούς δαιδάλους, όλοι ανεξαιρέτως οι πληγέντες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την ερχόμενη βδομάδα το πρόβλημα στη Βουλή.