ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές Κικίλια με τους επικεφαλής της CIA και του FBI

Επαφές Κικίλια με τους επικεφαλής της CIA και του FBI

Σειρά σημαντικών επαφών με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης και τους επικεφαλής των υπηρεσιών Ασφαλείας και Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, θα έχει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έφθασε στην Ουάσιγκτον το βράδυ της Κυριακής (26/10/2014).

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα ξεκινήσει σήμερα, Δευτέρα (27/10/2014) με επίσκεψη στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), όπου θα έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής μονάδων της Υπηρεσίας. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τα γραφεία της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI) και θα έχει συνάντηση με τον αντιστράτηγο Τζέιμς Κλάπερ.

Το απόγευμα, ο κ. Κικίλιας θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων στην Πρεσβεία της Ελλάδας.

Αύριο, Τρίτη (28/10/2014) θα μεταβεί εκ νέου στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), όπου θα συναντηθεί με τον διευθυντή της, Τζον Μπρέναν, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί τα γραφεία του FBI και θα συναντηθεί με τον διευθυντή του Τζέιμς Κόμεϊ.

Αμέσως μετά θα μεταβεί στον Λευκό Οίκο, όπου θα έχει συνάντηση με τα στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τσάρλι Κάπτσιν (γενικό διευθυντή για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις) και Έιβερι Άλφα (διευθυντή για θέματα αντιτρομοκρατίας).

Μετά τον Λευκό Οίκο, θα επισκεφθεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να συναντηθεί με τη συντονίστρια θεμάτων αντιτρομοκρατίας πρέσβη Τίνα Καϊντάνοβ.

Την Τετάρτη (29/10/2014) ο κ. Κικίλιας θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με δημοτικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους του Σικάγο, με Ελληνοαμερικανούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αστυνομίας, καθώς και με στελέχη της ομογένειας.

«Η επίσκεψή μου στις ΗΠΑ και οι προγραμματισμένες συναντήσεις με τους επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI), της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας (FBI), αλλά και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία συνολική προσέγγιση των ζητημάτων ασφαλείας τα οποία έχουν αποκτήσει πλέον διεθνικό χαρακτήρα», δήλωσε ο κ. Κικίλιας κατά την άφιξή του στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Ανέφερε ακόμη πως «πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα στον τομέα της ασφάλειας έχουν διασυνοριακό και διατομεακό χαρακτήρα».

«Κανένα κράτος δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μόνο του αυτές τις απειλές κι εδώ εδράζεται η αξία της συνεργασίας μεταξύ των κρατών και των υπηρεσιών τους», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Πιέσεις Σαμαρά στις τράπεζες για χρήμα στην αγορά

Ρoή Ειδήσεων