Δημοσκόπηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την οικονομική κρίση

Δημοσκόπηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την οικονομική κρίση

Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η «Αριστερά» έναντι της «Δεξιάς» στο ερώτημα «ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη σημερινή οικονομική κρίση», ενώ «κεφάλι» διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και στο ερώτημα «ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας» σε δημοσκόπηση της Public Issue.

Σύμφωνα με την Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας Οκτωβρίου που έγινε για την «Εφημερίδα των Συντακτών», το 29% όσων συμμετείχαν στην έρευνα θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει καλύτερα λύσεις στα σημερινά προβλήματα της χώρας, έναντι του 26% που επιλέγει μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ και του 3% που λέει «και οι δύο».

Η απάντηση «καμία από τις δύο» ακολουθεί μετά τον Ιούλιο (45%) καθοδική τάση.

grafima-dimoskopisi

Το 27% θεωρεί ότι «η Αριστερά» μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη σημερινή κρίση, ποσοστό που εμφανίζει αυξητική τάση μετά τον Ιούνιο του 2013, χρονικό σημείο μετά το οποίο «η Δεξιά» σημειώνει αντίστοιχη πτωτική τάση για να φτάσει από το 29% στο σημερινό 24%.

Αντίστοιχη πτώση καταγράφει και η απάντηση «καμία από τις δύο», αφού από το 43% βρίσκεται σήμερα στο 37%.

Τέλος, το 18% (από 16% τον Σεπτέμβριο) δηλώνει ικανοποιημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης, έναντι του 16% (από 18%) που επιλέγει την αντιπολίτευση.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση: «Τρέχει» με... 144 για αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ