ΣΥΡΙΖΑ: Παροχή ρευστότητας και ανακούφιση δανειοληπτών

ΣΥΡΙΖΑ: Παροχή ρευστότητας και ανακούφιση δανειοληπτών

Την ανάγκη να ασκήσει το ελληνικό δημόσιο «τα δικαιώματά του ως βασικός μέτοχος των συστημικών τραπεζών με σκοπό την παροχή ρευστότητας προς την αγορά και την ανακούφιση των δανειοληπτών», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου, «η ολοκλήρωση των stress tests των τραπεζών επαναφέρει εκ των πραγμάτων μια σειρά ερωτημάτων που χρήζουν μιας σοβαρής απάντησης και προσέγγισης την οποία δεν φαίνεται να διαθέτει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά».

«Tα τελευταία χρόνια o ελληνικός λαός έχει πληρώσει για τη στήριξη των τραπεζών άμεσα ή έμμεσα μέσω εγγυήσεων ποσά που ισοδυναμούν με σχεδόν μιάμιση φορά με το σημερινό ΑΕΠ» συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και διερωτάται: «Θα μετακυλιστεί αυτή η στήριξη και προς τους δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους; Θα επιτελέσουν επιτέλους οι τράπεζες το βασικό τους σκοπό που είναι η διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά ή θα συνεχιστεί εκ μέρους της κυβέρνησης η υιοθέτηση αποκλειστικά τραπεζοκεντρικών λογικών εις βάρος των πολιτών;».

Διαβάστε επίσης:

Ρίξτε χρήμα στην αγορά!