ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Ρώμη η Τ. Ιακωβίδου για να συμμετάσχει σε συνάντηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Ρώμη η Τ. Ιακωβίδου για να συμμετάσχει σε συνάντηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη διήμερη συνάντηση των επικεφαλής των ευρωπαϊκών κοινοβουλευτικών επιτροπών αρμόδιων για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα συμμετείχε, στην ιταλική πρωτεύουσα, η βουλευτής της ΝΔ Τάνια Ιακωβίδου.

Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο μεταναστευτικό, στην παροχή ασύλου, στα θεμελιώδη δικαιώματα και στην πολιτική κατά των διακρίσεων.
Η κ. Ιακωβίδου, γραμματέας της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην παρέμβασή της τόνισε ότι «στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, υπάρχει χρηματοδοτικό κενό εξήντα εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο δεν μπορεί να καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό λόγω της οικονομικής κρίσης».

«Απαιτείται η άμεση ενίσχυση των διαθέσιμων κονδυλίων από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ευέλικτη διαδικασία αξιοποίησής τους» πρόσθεσε η Τάνια Ιακωβίδου, υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται αναλογικότερη κατανομή των ανθρώπων που ζητούν διεθνή προστασία».

Η γραμματέας της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, παράλληλα, συναντήθηκε στο Βατικανό με τον επίσκοπο Μάριο Τόζο, Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Υποθέσεων της Αγίας Έδρας.

Κατά την ωριαία αυτή συνάντηση, ο καθολικός υψηλόβαθμος κληρικός στάθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο ενδιαφέρον του πάπα Φραγκίσκου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της φτώχειας και στην υποστήριξη της Καθολικής Εκκλησίας στις πολιτικές εκείνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύουν στην πρόσβαση νέων πολιτών στην αγορά της εργασίας.

«Θέλουμε μια Ευρώπη των ανθρώπων και όχι των τραπεζών» είπε χαρακτηριστικά ο επίσκοπος Τόζο, κατά τη συνάντησή του με την κυρία Ιακωβίδου.