Πυρά Γλέζου κατά του Γιούνκερ

Πυρά Γλέζου κατά του Γιούνκερ

Επίθεση κατά του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. 

Όπως επεσήμανε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς «η απόφαση της Επιτροπής Πολιτισμού να μην αποδεχθεί τον Επίτροπο Πολιτισμού, και η δική σας επιμονή να τον επιβάλετε, δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μανώλη Γλέζου:

«Η απόφαση της Επιτροπής Πολιτισμού να μην αποδεχθεί τον Επίτροπο Πολιτισμού, και η δική σας επιμονή να τον επιβάλετε, δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία. Είναι δικτατορία. Ως άνθρωπος, βρίσκομαι σε δύσκολη θέση να κατηγορώ ανθρώπους, αλλά φίλος μεν ο Πλάτων, φιλτάτη δε η αλήθεια.

Τα Συντάγματα των περισσοτέρων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρούν τη λαϊκή κυριαρχία ως το θεμελιακό βάθρο του πολιτεύματός τους. Γι’ αυτό δεν μας είπατε τίποτα. Δεν ακούτε που η Ιστορία χτυπάει την πόρτα; Ο ελληνικός λαός όμως ακούει τους χτύπους και τρέχει να την ανοίξει.

Στις εκλογές που θα γίνουν στην Ελλάδα, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν αυτοί που φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία, έρχεται ο λαός στην εξουσία, για να δοθεί το παράδειγμα στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο».