ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηχηρές απουσίες από τη συνεδρίαση της «Δημοκρατικής Παράταξης»

Ηχηρές απουσίες από τη συνεδρίαση της «Δημοκρατικής Παράταξης»

Ποιοι επέλεξαν να στείλουν μηνύματα στο Βενιζέλο

Παρά το κλίμα ευφορίας που επιχειρεί να «κατασκευάσει» η ηγετική ομάδα του Β. Βενιζέλου γύρω απ’ τη συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της «Δημοκρατικής Παράταξης», η αλήθεια είναι ότι αφενός ήταν πενιχρή η συμμετοχή στελεχών πέραν των κομμάτων και ομάδων που συμμετέχουν στο εγχείρημα και αφετέρου ότι υπήρξαν απουσίες που σίγουρα μετράνε περισσότερο από πλείστες όσες παρουσίες…

Και αυτές οι απουσίες περιέχουν σοβαρά μηνύματα προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και προς τους συμμετέχοντες σε αυτό το νέο πολιτικό κατασκεύασμα (Λοβέρδο, Μπίστη και λοιπούς… συγγενείς της κεντροαριστεράς).

Κατ’ αρχήν απουσίασαν στελέχη ιστορικά, τα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους με βασικές επιλογές του Βενιζέλου και τάσσονται υπέρ της διακοπής της συνεργασίας με τη Ν.Δ. και παράλληλα υπέρ ενός διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την συνεργασία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι Κ. Λαλιώτης, Δημ. Ρέππας, Αντ. Λιβάνης, οι οποίοι δεν παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση της ΕΟΕΣ (Εθνικής Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου).

Εντόνως συζητήθηκε και η απουσία του πρώην Πρόεδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη.

Ακόμα και η Φώφη Γεννηματά δεν ήταν παρούσα, αλλά έστειλε επιστολή δια της οποίας ενημέρωνε τους διοργανωτές ότι είχε άλλη υποχρέωση…

Ωστόσο απ’ τον Βενιζέλο η απουσία της Φώφης θεωρήθηκε επίσης μήνυμα και οι πληροφορίες μας λένε ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εκνευρίστηκε…

Απ’ τα στελέχη τα οποία πρόσκεινται στο Γ. Παπανδρέου (ο οποίος επέλεξε την προσφιλή οδό του… στρίβειν δια ταξιδίου στο εξωτερικό!) απουσίαζε ο βουλευτής Ν. Σιφουνάκης, φυσικά δεν πήγε ο Γ. Ραγκούσης, ενώ ο Θ. Μωραΐτης πήγε, άκουσε την ομιλία Βενιζέλου (προφανώς για να μην κατηγορηθεί…) και αποχώρησε!

Απουσίαζαν ακόμα, αν και είχαν προσκληθεί, η Βάσω Παπανδρέου και ο Αλ. Παπαδόπουλος.

Στη συνεδρίαση δεν πήγε ούτε η Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ ηχηρές ήταν οι απουσίες του βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη και της πρώην βουλευτού Μιλένας Αποστολάκη.

Είναι επίσης εντυπωσιακό, ότι στη συνεδρίαση της ΕΟΕΣ δεν πήγαν περίπου τα μισά απ’ τα στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και η απουσία τους επιχειρήθηκε να καλυφθεί από αρκετούς πρώην βουλευτές οι οποίοι… ανακλήθηκαν απ’ την εφεδρεία προκειμένου να μην φανεί η γύμνια απ’ την έλλειψη συμμετοχής σημερινών στελεχών…

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι απουσίασαν στελέχη τα οποία πρόσφατα αποχώρησαν απ’ το ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων οι συνδικαλιστές Σπίρτζης, Καββαθάς, Παπασπύρος κ.α….

Σχετικές ειδήσεις