ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Καμμένος: Δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Π. Καμμένος: Δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Εμείς δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο (σσ. της Δημοκρατίας) ακόμα και αν είναι ο Κώστας Καραμανλής. Οποιοσδήποτε και αν είναι» έκανε σαφές, μιλώντας στο Real Fm, ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και διευκρίνισε: «Δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο, όχι γιατί δεν σεβόμαστε τον θεσμό, αλλά γιατί θεωρούμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι καταστροφική».

Μιλώντας στο Real Fm, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «η αγορά έχει φτάσει κάτω από τα όρια της», έκανε λόγο για «εξαθλίωση» 6,5 εκατομμυρίων Ελλήνων και για «πολιτική εσωτερικής υποτίμησης» η οποία «οδηγεί σε περαιτέρω λουκέτα».

Ανέφερε πως «δεν γίνεται καμία ρύθμιση για τα θέματα που αφορούν την επιβίωση των Ελλήνων και όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία και όσον αφορά τα "κόκκινα" δάνεια και όσον αφορά τη ρευστότητα στην αγορά και όσον αφορά την ανεργία, η οποία κάθε μέρα μεγαλώνει περισσότερο».

Ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. μίλησε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με προϋπόθεση «πολιτική συμφωνία μετά τις εκλογές», υποστηρίζοντας πως εθνική ενότητα δεν μπορεί να επιτευχθεί με την παρούσα κυβέρνηση, επειδή «έχουν προσωπικά υπογράψει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος δεσμεύοντας τα κόμματά τους, ότι θα ακολουθήσουν την πολιτική των μνημονίων.

Τα μνημόνια έχουν συγκεκριμένη πολιτική που αφορά για παράδειγμα τις συντάξεις, κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, μείωση των μισθών, εσωτερική υποτίμηση με αύξηση ανεργίας, απορρόφηση της ρευστότητας από την αγορά.

Αυτές οι πολιτικές, που έχουν να κάνουν με την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, όπως για παράδειγμα αυτό που θα γίνει στις 16 Νοεμβρίου, δηλαδή ότι θα παραδώσουμε τον έλεγχο των συστημικών τραπεζών από την Τράπεζα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε δυο ανεξάρτητες αρχές.

Αυτές είναι πολιτικές με τις οποίες διαφωνούμε και η πολιτική για να συμφωνήσεις σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας πρέπει να είναι μια πολιτική ξεκάθαρη προς τον ελληνικό λαό».