ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μεσημέρι η συνάντηση Παπούλια - Κουβέλη

Το μεσημέρι η συνάντηση Παπούλια - Κουβέλη

Σήμερα, Τρίτη (04/11/2014), θα πραγματοποιηθεί η συνάντησητου προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στις 13:00.

Ο Φώτης Κουβέλης θα προτείνει τη σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, για να διαμορφωθεί εθνική συνεννόηση στο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σε χθεσινή του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Είναι εξαιρετικά αναγκαίο να εξασφαλιστεί η από κοινού αντιμετώπιση του χρέους, καθώς αυτό δεν είναι βιώσιμο, μπορεί να αναδιαρθρωθεί στο πλαίσιο μιας συστηματικής, έντονης και αποτελεσματικής - κατά συνέπεια- αναδιαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την άποψη ότι «η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση».

Αναλύοντας την άποψη αυτή είπε ότι «η συναίνεση δεν είναι μια γενική και αφηρημένη πολιτική έννοια, αλλά έχει σχέση με το περιεχόμενο της ασκούμενης πολιτικής, μιας πολιτικής η οποία δεν διαμορφώνει συνθήκες συναινέσεως».

Σε αυτό το σημείο μάλιστα εκτίμησε πως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «δεν θα καταστεί εφικτή και η χώρα θα οδεύσει σε εκλογές».

Σχετικές ειδήσεις