ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να γίνει διάλογος για οριστική συμφωνία στα κόκκινα στεγαστικά δάνεια»

«Να γίνει διάλογος για οριστική συμφωνία στα κόκκινα στεγαστικά δάνεια»

«ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έχουμε συνεννοηθεί, ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε σχεδιασμό για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια. Πρέπει όμως να γίνει και αναλυτικός διάλογος μεταξύ των δύο κομμάτων, για να καταλήξουμε σε συμφωνία. Ο κ. Δένδιας χθες έφευγε από το υπουργείο και είπε κάποια πράγματα τα οποία τα έχει δουλέψει - πράγματα υπό σκέψιν, όπως ανέφερε και ο ίδιος».

Αυτό επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», σχετικά με τη σκέψη που παρουσίασε ο πρώην υπουργός για πιθανή επεξεργασία ρύθμισης και για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στο σχέδιο για τη ρύθμιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων που προωθεί η κυβέρνηση, τονίζοντας, ότι είναι αποτέλεσμα διεξοδικών συζητήσεων μεταξύ των δύο κομμάτων που τη στηρίζουν.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπενθύμισε πως το ΠΑΣΟΚ έβαλε επιτακτικά το θέμα να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση και τα κόκκινα αγροτικά δάνεια, ενώ έχουν γίνει συζητήσεις και με τις τράπεζες και με την τρόικα. «Τώρα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι -οι πολίτες, οι φορείς, τα κόμματα στη Βουλή- να γίνει η ρύθμιση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε να υπάρξει πραγματική ανάσα στον επιχειρηματία, αφού του δίνεται αυτή η μεγάλη ευκαιρία. Ελπίζω, ότι θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία στο επόμενο εικοσαήμερο» δήλωσε.

Σχετικές ειδήσεις